Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En fråga om värme på natten

Skrivet av Ulrika m. Ebba o 2:an
Hej!
Min lilla (nåja) skruttfia har alltsedan mycket späd ålder avskytt att ha på sig täcke eller filt eller nåt sånt. Hon blir tokig och uppför sig som om man håller på att tortera henne. I sömnen sparkar hon av sig allt inom en millisekund, om man smyger in och täcker över henne.
Nu tror jag iofs att hon klarar sig i bara pyjamas - men kommer hon behöva typ sovpåse eller nåt i vinter, när det trots allt är svalare även inne på nätterna? Vad säger ni? Känner mig som värsta hönshjärna - jag menar hönsmamma :-) - men ändå?!
Svar på tråden: En fråga om värme på natten

samma här!

Jag fattar egentligen inte varför vi envisas med att ah ett täcke i frejas säng för det ligger ALLTID ihopklönat i fotänden. En gång har hon tom vältrat det över spjälorna ner på golvet. Smyger man in och brer täcket över henne när hon sover så sprakar hon reflexmässigt av det bums. Vi har elementet lite varmare inne i hennes rum än vad värmepumpen i övriga huset är inställd på. Och hon sover ju alltid med stängd dörr så det funkar. När det blir riktigt kallt så kanske det åker på ett par strumpor. Men ärligt talat...sovpåse? Kan riktigt se synen framför mig. En larv som i vild frenesi försöker ta sig ur sin puppa...*ASG* Och jag misstänker att våra småbrudar är stöpta enligt ungefär samma filosofi... Men jag hönsar oxå lite över detta!
Skrivet av    Loppan m Freja + Liten bf 28/11

Sovpåse är fantastiskt!

Hej! Eftersom vi bor i Tyskland, där nästan alla bar sover i sovpåse, så valde vi att ha Hugo i sovpåse från första dagen. En tunnare på sommaren (eller ingen alls när det är så varmt som nu) och en tjockare på vintern. Det fungerar urbra! Han ligger aldrig utan täcke och har aldrig protersterat mot påsen. De är väldigt rörliga i påsen och häromnatten när vi sovit i samma säng klättrade han ner från söngen och promenerade ut till mig i badrummet i sin påse, så de är inte direkt hindrade av den. Alltså är mitt råd att testa med sovpåse, för helt utan allt kan det nog bli kallt och att behöva lägga på ett täcke flera gånger varje natt är ju inte heller någon höjdare. Lycka till! /Carina
Skrivet av    Carina&Hugo i Ty

Nu blev jag nyfiken!

Dom klarar alltså av att tom gå i den? Jag har liksom trott att det blir rätt instängt och svårt att röra sig i den. Undrar om det fungerar även om man inte vant henne vid sovpåse sen hon var bebis?
Skrivet av    Loppan m Freja + Liten bf 28/11

En värmemadrass

En värmemadrass som man kopplar i eluttaget kanske kan vara något när kylan kommer? Kevin sover i långärmad pyamas nu och det tycker jag räcker. Snutten är lite som en filt, och den har han i alla fall över delar av kroppen.
Skrivet av    Xappoline & Kevin

Japp

HUgo klara av att gå i sin. De är ganska vida nertill, så det är inga problem. Blir naturligtvis inga språngmarscher, men med små steg går det framåt. Det är en bra fråga om det går att vänja våra snart 1,5 åringar vid en sovpåse. De har ju rätt starka viljor just nu ;-) Önskar att du bodde närmre, då kunde du lånat en av våra och sluppit köpa för att testa.. /Carina
Skrivet av    Carina&Hugo i Ty

Artiklar från Familjeliv