Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som är gravida igen...

Skrivet av Hannsi med Ottilia 040313*på besök*
Det är alltid lika spännande med namn tycker jag. Vill gärna höra vad ni har för namnförslag på era frön i magen. /Hanna
Svar på tråden: Ni som är gravida igen...

Nej, jag är inte på besök!

Tycker jag tillhör här rätt bra vid det här laget...;) Lite vimsig bara...
Skrivet av    Hannsi med Ottilia 040313

Usch

fråga inte om eländet. Lika svårt, om inte värre, denna gång som det var när vi väntade Albin. Det var tur för Albin att man bara har 3 månader på sig att bestämma namn, för annar hade han nog fortfarande hetat Knyttet :-) Men det går inte en dag utan att jag funderar på namn och smakar på hur det passar ihop med Albin och övriga namn i familjen, både för och efternamn (är ju inte \"för-gift-ad\").
Skrivet av    Madde Albin & Simon

Ja du!

Blir det en till tjej så kommer vi ha problem :-) Jennie tog det oss 5-6 veckor att enas om och det var typ genom uteslutningsprincipen. Det var det enda tjejnamnet som ingen av oss sa blankt nej till. Killnamn tycker jag är mycket enklare, jag har alltid sagt att jag vill ha en pontus, men det finns ju en massa fina killnamn så det löser sig alltid.
Skrivet av    Ida m Jennie & skruttis bf 26/4

Lillasyster...

Ja, Ebba heter ju även Lovisa. Ebba är släktnamn och Lovisa tyckte vi båda var vackert och ståtligt drottningnamn. Våra funderingar nu ligger åt *ANNA Christina *KLARA Helena Andra favoriter är Marta och Paula...
Skrivet av    Ulrika m. Ebba o 2:an

hmmmm...

Enl Ul i v 19 så är det en tjejja till men man vet ju aldrig helt säkert förrän mottsatsen är bevisad så att säga. Så vi garderar oss med både ett pojk o ch ett flicknamn. Så dom förslag som toppar är Lova eller Märta. Och om det blir en liten kille så blir det en Mellker.
Skrivet av    Loppan m Freja + Liten bf 28/11

hmmmmm

röstar naturligtvis på Paula! Hi hi hi! kram från Selmas mamma, Paula
Skrivet av    Selmas mamma

Vi är sjukt oense!! :(

Jag har massor av förslag som jag gillar men sambon är emot vartenda ett tror jag. Lova och Freja är mina favvisar men jag vet inte om jag får igenom ngn av dem faktiskt. Kan gärna tänka mej Tyra och Thea oxå men det är lika illa där. Ska bli spännande att se om ungen någonsin får ett namn! :)
Skrivet av    -LillaMy-

Alltså...

jag måste berömma din goda smak!! :-))
Skrivet av    Loppan m Freja + Liten bf 28/11

Hihi!

Eller hur, vi är onekligen inne på samma spår! :)
Skrivet av    -LillaMy-

VAd vill han...

att hon ska heta? *nyfiken* Eller kör han det klassiska \"det är ju inte så bråttom - måste vi bestämma det nu?\"
Skrivet av    Ulrika m. Ebba o 2:an

Han har 1/2 förslag

Det enda han kommit på som han inte ens själv vet 100% om han vill ha är: Sofie. Och det vägrar jag. Sedan är det slut på hans fantasi! Han säger bara att det är så svååååårt. *ler*
Skrivet av    -LillaMy-

Vi har inte pratat om det.

Men några namn har ju ploppat upp under åren. Jag gillar Alva, Alice, Minna och många många fler. Pojknamn är svårare, men Ludvig och Amadeus var på tapeten förra gången. Sedan finns det många fina namn på redan är \"upptagna\" på nära håll. Usch, för ångest när jag tänker på namn. Jag tycker det är jättekul, men ack så svårt!
Skrivet av    Neta med Ängla bf 21/4

Vi har

bestämt Simon eller Linnea. Sen blir det två släktnamn, ett från min och ett från min sambos. Är så nyfiken på vem som bor i magen.... 3 veckor kvar idag!
Skrivet av    Saba m Julia -04 + bf 1/10

Oj oj oj!!!

Lycka till! Vad spännande! Hoppas du mår bra! Klappa magen, nedräkningen är här. Kram
Skrivet av    Hannsi med Ottilia 040313

Det blir en

Ebba, det är tydligen en tjej denna gång. Ska kolla igen den 26/10 på Sibyllekliniken.Om det visar sig vara en kille till vet vi inte än..Otto skulle ha hetat Max eller Douglas, men bm föreslog Otto under förlossningen och tur var väl det..För han är verkligen en Otto.
Skrivet av    Ellen m Otto och bf 060115

Artiklar från Familjeliv