Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min dotter äter så lite

Skrivet av Minimagen m. Isa-03 + liten bf 12/1
Min 2-åring har alltid varit liten i maten. Äter fortfarande nattetid oftast.
Jag vill gärna få i henne så mycket som möjligt på kvällen men hon vill inte ha så mycket.
Jag vet inte vad jag ska laga för att hon ska äta...pannkakor gillar hon och välling...det andra vi äter smakar hon lite på och äter några skedar av.

Vill ju lära henne äta vår mat ordentligt...för hon vaknar ju på natten och äter fast hon är 2 år!
Svar på tråden: Min dotter äter så lite

Inte säkert att hon är hungrig

Jag förstår att du vill att hon ska äta ordentligt på dagarna, så att hon växer som hon ska. Men natt-ätandet behöver inte ha med det att göra. Jag känner många barn, inkl. våra egna, som ätit jättebra dagtid men ändå velat ha modersmjölk/välling på nätterna så länge som föräldrarna gett dem det. Kanske du ska prova att helt enkelt bara ge henne vatten på nätterna och se vad som händer. Vår yngste åt länge dåligt, ibland inget alls på kvällarna, men sov ändå hela nätterna när jag slutade amma honom nattetid. Så länge han fick i sig någorlunda till frukost och lunch var jag (och han) nöjd.
Skrivet av    ullen61

Sluta med välling

Min dotter har oxå alltid varit liten i maten. Men sedan vi slutade med välling och låter det gå lite längre mellan måltiderna så har hon börjat äta bättre. Jag tror inte att hon kände att hon var hungrig då hon åt välling. (Hon ville inte heller äta mycket av vanlig mat utan bara smakade nån tugga) Välling är ju mättande och hon var mätt länge på den och var säkert inte hungrig då vi erbjöd henne mat. Sedan tror jag aldrig att hon kopplade samman att mat också gjorde henne mätt som vällingen gjorde innan vi slutade med vällingen. Så mitt råd är alltså, sluta med välling (på dagarna till att börja med) och skär ner på mellanmål, om hon äter det (enbart frukt typ äpple som inte är lika mättande) och låt det gå lite längre mellan måltiderna, så att din dotter verkligen känner att hon är hungrig. Det hjälpte här i alla fall. Min dotter är ingen storätare, men hon äter definitivt bättre nu än vad hon gjorde då hon fortfarande åt välling. Lycka till och hoppas det löser sig på bästa sätt! (Jag vet, det är psykiskt jobbigt för en själv när ens barn inte äter)
Skrivet av    Åsa

Håller inte riktigt med

Är skeptisk till dina tips, även fast jag inte misstror att det funkat för er. Jag tycker det är bra att min dotter står sig länge på vällingen, och jag är glad för de mellanmål jag får i henne, fast självklart ska hon inte äta mer mellanmål än \"riktig\" mat. Men att sluta med välling och vänta med maten skulle bara resultera i att hon blir gnällig och ändå bara petar i maten när vi ska äta. Jag tror inte problemet hos min dotter är brist på hunger, utan mer att hon är väldigt kräsen och petig med hur maten smakar samt konsistens och så... Tack ändå för tipsen..
Skrivet av    Minimagen m. Isa-03 + liten bf 12/1

Artiklar från Familjeliv