Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ååååh!

Skrivet av Annika m 4an +8 dagar
Vad jag är sugen på att föda barn!
Är 8 dagar över tiden och jag inser att det bara är att gilla läget, men jäklar vad trött jag är på att städa, köra ved och annat för att få tiden att gå!
Nu finns det inte mer att göra än att ta in ett traktorlass ved till och det är jag inte så sugen på, eftersom jag redan tagit in två lass den här veckan...
Hela huset är städat och fint, och jag har skurat rent inne i badrummet, tvättat,sorterat och vikt all tvätt, städat verandan och kokt äpplemos.

Skulle kanske åka till bibblan och låna lite nya böcker....
RASTLÖS!!!
Tips på grejer att göra för att få tiden att gå mottages tacksamt!

Svar på tråden: Ååååh!

Åh, där är du ju!

Jag som hoppasdes på att nästa inlägg av dig skulle vara en förlossningsberättelse... men det gjorde väl du också kan jag ana... :) Inga tips, men lycka till! :D
Skrivet av    Alven

Sätt dig och sy kläder!

Nåhot frustrerande syssla kanske, om man är värdelös på att sy, som exempelvis mig, men det tar tid iallafall...! Och man får ju nåt ut av det...! =) Åtta dagar över tiden säger du...? Stackare... Har aldrig upplevt det med nåt av mina en barn =) men jag har hört att det är jobbigt... Men det är bara att njuta av klumpen i magen och ladda inför förlossningen..... Hoppas du kan njuta lite iallafall och inte bara längtar efter DagenD... =) Lycka till med tidsfördrivet och förlossningen! // Mona
Skrivet av    Mona

Jag tycker

det låter som om du kommer föda när som helst, man brukar ju tokboa innan förlossningen ;) Jag gick över 15 dagar med Irmelin och inte förns jag helt gav upp tanken på att någonsin föda barn så satte förlossningen igång :0) Vi åkte 20 mil och tittade på ett hus bla, tänk om det hade satt igång då då hade vi fått köra i ilfart hem för att kunna föda hemma *skratt* Hoppas på att du snart får sitta med din knodd i famnen!
Skrivet av    Challis med Irmelin 030516

Vill också ha tips...

Är tyvärr inte alls höggravid men däremot i princip sängbunden då jag har mkt onda och jobbiga sammandragningar. \"Får\" inte röra mig i onödan, lyfta, bära eller anstränga mig. Och är bara i v. 24....men det vänder säkert snart! Jag tycker det låter som om du är mkt redo att föda! Visst är det skönt och befriande att få så mkt gjort, mina födslar har startat efter några dagar med världens energi, sen en halvdag med uppgivenhet och gråt (och snyftande samtal till bm \"kommer aldrig bäbisen\") och så har värkarna kommit...Gick över lika många dagar med båda. Ät! Laga mat! Fyll frysen! Och skriv mejl! Fota magen!
Skrivet av    Anna Teresia bf 26/12

Joo

För en månad sedan trodde jag absolut att jag skulle ha en liten i famnen nu.... Hoppas ni har kul på era sjalträffar och att du mår lite bättre nu :o). Jag köpte en begagnad och gosig minimundussjal för ett tag sedan. Längtar efter att få använda den!!!
Skrivet av    Rastlös Annika m 4an +8 dagar

Joo

Fast jag vet inte vad jag skulle kunna sy, behöver inget speciellt i kläd-eller tygväg... Tack för tipset ändå, ska tänka till lite om det inte är NÅGOT som vi kan behöva :o). Och joo, jag ser till att njuta av sista tiden. Speciellt nu när det är så underbart väder oxå.
Skrivet av    Rastlös Annika m 4an +8 dagar

Tokboa!

Det har jag gjort i flera veckor nu! Jag tror att jag blir tokig av allt detta tvångsmässiga städande snart, fast maken tycker det är bra och tycker att jag borde vara gravid oftare :o). Förra veckan hade jag en så´n där downperiod då allt var blaj, men nu har jag mått hur bra som helst i flera dagar. Det är nog som du säger att när man är som mest trött på att vara gravid och man tror att man aldrig kommer få föda barn, då kommer det igång. Denna gången har jag haft sammandragningar lite då och då eftersom jag haft ork att hålla igång så mycket, det (sammandragningar och ork) har jag aldrig haft så mycket av de andra gångerna. Hoppas på en snabb förlossning *fniss*. I min ankomstgrupp är det flera som haft sådana där lätta snabba förlossningar då de knappt hunnit fatta vad som hände. Själv vill jag både fatta vad som hände och att det går snabbt den här gången :o). Tänker också på dig och på din sorg mitt i alltihop, hoppas att det kommer en dag när det inte känns så tungt utan att du kan se lite ljusare på tillvaron. Kram!
Skrivet av    Rastlös Annika m 4an +8 dagar

Äta?

Nää, det behöver jag inte göra i större mängder, iallafall. Känner mig som en blåval och ser ut som en också :o(. (Frysarna är dessutom redan nästan fulla och i väntan på kött kan jag inte fylla dem mer...) Värmen har dessutom gjort att benen svullnat och är som stockar...snyft. Det blir ju inte heller bättre av att man far omkring som en blådåre i det ena tidsfördrivande projektet efter det andra. Hoppas att det är så att efter mycket energi kommer en svacka då man är redo att få barn. Jag ska nog få den där svackan ikväll känns det som *skrattar*. Det hade passat så fint att få barn idag. Vår älsklingsgranne, en underbar kvinna, fyller nämligen 80 år idag. Vad hade passat bättre på födelsedagen än en ny byinnevånare? Ja, som du förstår så har jag idétorka när det gäller sysselsättning just nu, men ett tips är att läsa mycket. Jag ska skriva en lista på böcker jag tycker om att läsa när jag är med barn, kanske kan någon av dem vara något för dig också. Du får skicka någon armstark människa till bibblan :o). Återkommer med listan.
Skrivet av    Rastlös Annika m 4an +8 dagar

Boktips

Födande krafter - Eli Heiberg Endresen och Nanna Biörnstad. Föda naturligt - föda hemma - Föreningen Föda hemma. Att vänta och föda barn - Sheila Kitzinger Ditt barn på ditt sätt - Sheila Kitzinger Att föda på kvinnans villkor - Hogg, Jansson, Stiege. Ifrågasätter du sjukhusrutinerna kring födelsen- Föreningen FH. Och givetvis är det kul att läsa gamla nummer av Födsel och föräldraskap! Det finns massor av litteratur och jag har absolut glömt en del godbitar. Hoppas att du får stiga upp snart!
Skrivet av    Annika m. 4an + 12 dagar

Artiklar från Familjeliv