Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Medicinering

Skrivet av Videung
Vi har nu kommit till en punkt i livet då allt bara är kaos och familjen orkar inte mer. Vi har försökt med allt känns det som. Nu har vi fått förslag på att börja medicinera vårt barn, men vi är så kluvna. Att få höra från läkare och specialpedagoger är en sak men jag vill höra föräldrars ärliga svar. Snälla hur har det varit för er? Vilka mediciner finns? Biverkningar? Har det hjälpt er? Hur har livet för ert barn varit med medicin.
Hade vi hittat en "snäll" och väl fungerande medicin hade jag aldrig tvekat. Vårt barn behöver det här, men jag är så orolig att något ska bli fel!
Svar på tråden: Medicinering

JAg skulle ge åtskilligt

för att mitt LillaMonster skulle vilja ha sin medicin igen. Han åt Concerta i ett år ung, inga raseriutbrott, hyfsat med _vettiga_ kompisar, skolan fungerade det gick att _tala_ med honom och hitta den där roliga pricken som finns under alla myror. Han kunde _sitta_ på en stol. Utan fungerar inget av ovanstående och han känner sig mest hemma med a-lagarna. Nackdelarna första dygnet sov han inte första månaden hade han ständig PMS, stingslig till tusen viktminskning mag smärtor, kanske till en del beroende på att han skippade ätandet helt. När han började med dem så kände jag som du, men som någon sa till mig då, medicnen försvinner ur kroppen efter 12 timmar. Tycker man inte om effekten så kan man bryta precis så tvärt.
Skrivet av    marib

Fungerat toppen här

Min rövardotter äter ritalin tre gånger om dagen och det fungerar jätte bra. Hennes stubin är längre tänder inte till lika snabbt. Och hon har inte drabbats av några biverkningar alls. Så mitt råd är prova går det inte bra är det ju bara att sluta. däremot så skulle jag nog rekommendera Concerta som är långtidsverkande. Rövardottern klarar ej att svälja tabletter därav så får hon ritalina som man kan krossa. Lycka till Rövardotterns mamma
Skrivet av    rövardotterns mamma

kanon här med..

Min son äter Concerta + en liten dos rispedal, utan dom så fungerar han inte alls, han säger själv att han inte kan koncentrera sig, lyssna, sitta still, göra saker,(han är 10år) och jag håller helt med honom.. Utan medicinen så har han inget tålamod, aggressiv, gapig, inte kontaktbar, lyssnar inte, slår sin syster,jag kan hålla på länge.. Så något negetivt det har jag inte att skriva.. Han har alltid varit dålig med maten, han är smal, men när han fick concerta så har han fått en liten ökad matslust, äter mycket bättre ( istället för att det tar 2timmar när skall äta så tar det ca, 45min).... Han har inte haft några biverkningar.. Lycka till.... NORA
Skrivet av    NORA

Funkar bra=0)

PippiLotta äter Concerta sen 2 år tillbaks och det är som natt och dag!Går inte att jämföra-skolan går galant-tom matten!-utbrotten är borta-visst kommer det nåt anfall då och då men vad är väl det mot 8 om dan;0)..koncentrationen och impulsiviteten är är mycket,mycket bättre mm mm Biverkningar i början var huvudvärk och ont i magen..har för mig nåt om benen oxå men är inte säker.Iallafall försvann de inom 2 v,biverkningar som är kvar är minskad aptit och därför har vi lagt om matvanorna så det blir sen kvällsmat. Prova medicinering och känns det inte bra efter en tid kan man ju alltid sluta i samråd med läkaren!Lycka till!
Skrivet av    no1wildcat

Hej

nådde också den punkten för ett år sen. Hade då provat allt annat, lugn miljö, liten klass, tydlig struktur både i skolan och hemma. Provade Efalex men det blev hon bara mer hyper av..... Fick då prova Concerta åt henne, först 18 mg och då märktes ingen större skillnad men sen ökade hon till 36mg och det blev en helt annan unge! Helt plötsligt kunde hon koncentrera sig och klarar skolarbetet galant. Tålamodet är bättre vilket lett tilll att hon inte längre hamnar i slagsmål i skolan. Hon klarar av att köa i matsalen utan att armbåga sig fram..... Hon säger själv också att hon mår mycket bättre sen hon började med medicin.
Skrivet av    Nettan

Artiklar från Familjeliv