Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Olika scouter; skillnad??

Skrivet av Lilo
Någon som kan förklara skillnaden mellan olika scoutförbund. Tror det finns tre olika?!
Svar på tråden: Olika scouter; skillnad??

Jag var med i FF

dvs frälsningsarmens scoutförbund. Jag har dålig koll...men det är väl FF, SSF (svenska scoutförbundet, störst) och NSF (nån form av nykterhetsvariant, grönstjortor...dålig koll på dem). Inom FF förekom såklart en del krisna inslag och man lärde sen en del av den biten, man får ta del av en del FA-aktiviteter och blir omtyckt av tanterna på kåren. Jag är inte aktivt troende men trivdes ändå...bra värderingar. Själva scoutbiten skilljer sig inte mellan förbunden...man gör samma saker och lär sig samma saker. Scouting är en underbar syssla jag verkligen hoppas mina barn vill prova på så småningom!
Skrivet av    Elyzabel

FF=FA

Jag är virrig...Frälsningsarmen kan ju inte bli FF...utan förkortas FA såklart
Skrivet av    Elyzabel

Dessa är med i svenska scoutrådet

och de är mer riktig scouting: Frälsningsarméns Scoutförbund KFUK-KFUMs Scoutförbund Nykterhetsrörelsens Scoutförbund SMU Scout (Svenska Missionskyrkans Ungdom) Svenska Scoutförbundet Sedan har fler kyrkor scouter men då är det en blandning av scouting och kyrklig barn/ungdomsverksamhet. EFS scouter, Ansgars scouter etc. läs mer på www.bliscout.nu
Skrivet av    Åsa

Lite skillnad

det är lite skillnad på de olika förbunden. profilen på Nykterhetsrörelsens Scoutförbund undgår nog ingen. kanske är det därför dom är ganska små? Frälsningsarméns Scoutförbund, SMU Scout (Svenska Missionskyrkans Ungdom) och KFUK-KFUMs Scoutförbund har en tydligt uttalad kristen grundsyn. Svenska Scoutförbundet (SSF) är det största och mest sekulariserade förbundet, även om också detta har en kristen grundsyn. En del av de kristna förbunden har endast scoutverksamhet för yngre medlemmar, när de blir äldre övergår aktiviteterna mer i att arbeta för den underliggande ideologin. SSF är enbart scouter (land- & sjöscouter) utan fokus på något annat.
Skrivet av    en gång scout, alltid scout

Artiklar från Familjeliv