Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Svar t. marib och NORA på föreg. sida (imt)

Skrivet av Anonym
Svar på tråden: Svar t. marib och NORA på föreg. sida (imt)

Skillnaden mellan dina inlägg och tantens

NÄR vi skriver härinne så är det många gånger för att leta halmstrån. Man håller symboliskt på att drunkna. Tanten slänger ut frälsarkransen som kan vara till hjälp, ev skriker hon ut lite simråd på vägen men man får själv paddla iväg in mot land. Dina \"råd\" är mera som om du står kvar på stranden och skriker ut vilket undermåligt underhålls arbete man ägnat sig åt och om man gjort si och så tidigare så hade olyckan aldrig inträffat! Bekymmret är att olyckan _har_ inträffat. Jag vill överleva/hålla mig flytande. OM det i framtiden ev blir en ny båt så är det möjligt att lite av dina \"råd\" kommer till användning men i de allra flestafall så blir det ingen ny båt. Man behöver helt enkelt tiden tll att bärga den gamla. (hoppas alla förlåter mig liknelserna men JAG tyckte de kändes rätt)
Skrivet av    marib

Oj

vad bra! Det där var en väldigt bra liknelse! Väldigt väl formulerat!
Skrivet av    Lejonmamma

Då har du nog förstått mig...

...en aning fel. Mina synpunkter handlar om hur bl.a. mina erfarenheter har lärt mig att problemen bör tolkas och hur de DÄRFÖR också bör hanteras/bemötas. Beträffande den andra, omtalade personens råd är frågan för VEM hon kastar ut frälsarkransen! (Kransen kanske räddar den ene men träffar huvudet på den andre.)
Skrivet av    Anonym

Mycket möjligt

men så kaotiskt som tillvaron kan te sig här ibland så skulle jag nog välkomna även DET *s* Förkortar plågan om inte annat.
Skrivet av    marib

Så som jag känner mina vänner härifrån

och mig själv också så utesluter vi inte relationer och problemlösningar i och med \"en handboksmetod\" tex. Det är ju a och o att kommunicera och förstå varandra. Vi lägger bara ett redskap till det så att kommunikationen och förståelsen kan finnas där. Om jag, och jag vet mina vänner också gör fel, vilket vi gör eftersom vi är människor så är vi inte sämre än att vi inser att bästa sättet att komma vidare på ett bra sätt för barnet då är att tillstå det och be om förlåtelse(om det är på den nivån) och inte göra om det. Lägga om strategin. Vi som har \"liknande tillstånd\" (ursäkta mig*s*sorry en liten från systersidan) och autism har väldigt mycket svårare och mycket längre till att nå fram till andra och att nås fram till. Det är verkligen det vi kämpar med och strävar efter hela tiden. Jag kan veta lite vad det är du är ute efter och menar. Jag menar att det är detta ovan. God Night I am very sleepe!
Skrivet av    Lejonmamma

Jag kan mycket väl förstå den desperation...

...man ibland kan känna som förälder, när familjelivet inte fungerar. Det behöver vi inte dividera om, och jag tolkar ditt svar som ett avslut på diskussionen.
Skrivet av    Anonym

Artiklar från Familjeliv