Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi justerar lite i namnet för denna grupp

Skrivet av Susanne – Aff
För att man lättare ska hitta till denna grupp byter vi namn till Bokstavsbarn, så den ligger mer logiskt i den alfabetiska ordningen.

Precis som med bl.a. Knappbarn och Hjärtebarn så förstår man ändå att det är föräldrarna som pratar i gruppen.
Svar på tråden: Vi justerar lite i namnet för denna grupp

Märklig motivering

Skälet till att ni tidigare bytte *till* \"Föräldrar till bokstavsbarn var ju att vissa som inte var föräldrar gav sig in och ifrågasatte de föräldrar som försöker stödja varandra i sin svåra vardag och drev det så långt att gruppen långa tider inte fungerade alls. Folk vågade inte skriva av rädsla för att bli påhoppade. Om ni ändrar tillbaka förutsätter jag att ni uppdaterar snackinfot till att de som uttalar sig här accepterar diagnosernas medicinska relevans. De som vill ifrågasätta dem kan få framföra sina åsikter i vilken annan grupp som helst.
Skrivet av    Christopher

Jag gör ett tillägg i namnet

Jag lägger till (endast föräldrar) bakom Bokstavsbarn så markerar det att gruppen är till för er föräldrar. Hur låter det?
Skrivet av    Susanne – Aff

Såge fortfarande hellre en snackinfouppdatering

Problemen som har orsakat att folk här har känt sig trakasserade och gjort att gruppen tidvis inte har fungerat beror ju just på dem som inte vill acceptera diagnoserna. Därför såge jag hellre en passus i snackinfot om att acceptans av diagnoserna är en förutsättning för den här gruppen. Det inkräktar inte på motståndarnas yttrandefrihet, de kan uttala sina åsikter i vilken annan grupp som helst men vi som försöker hjälpa varandra här kan göra det ostört.
Skrivet av    Christopher

Vi vill inte styra det så exakt

Vi vill inte bestämma så i detalj vad man ska prata om i en grupp. Vad jag har läst här tidigare så har även en del föräldrar olika uppfattning om saken. Det ska stå alla fritt att fråga och tycka som man vill i frågan, det vill vi inte begränsa via snackinfot. Och utomstående ska som sagt inte gå in här för att debattera och ifrågasätta. Är det ett problem att ni föräldrar tycker olika ibland just i frågan vad gäller acceptansen av diagnoserna?
Skrivet av    Susanne – Aff

Men det skulle ju utesluta

de som stöttar föräldrarna här men inte är föräldrar själva. Och det var väl inte meningen?.
Skrivet av    Lejonmamma

Håller med

ser också hellre en förtydling i snackinfon. För min del måste man inte vara förälder för att diskutera här, men helt klart är det önskvärt att alla som är här accepterar att bokstavsproblematiken faktiskt existerar och att sidan får ha den stöttande funktion som den nu har.....
Skrivet av    Nettan

Vi som har barn som ska utredas då?

Är det ok att vi frågar bokstavsbarnens föräldrar om råd och så vidare?
Skrivet av    Tror sonen har ADHD

Den där formuleringen gillade JAG

ett accepterande av bokstavsproblematiken. Oavsett orsak.
Skrivet av    marib

Som förälder så tycker jag

att det är en självklarhet.
Skrivet av    marib

Till en del

se Nettans förslag nedan det skulle kunna bena ut en del.
Skrivet av    marib

och jag som har ett barn

som inte är uträtt el ska utredas nu..men som har problem med dottern och hennes raserianfall och hyperaktivitet..fårjag fråga här,annarsfår ni säga till:)
Skrivet av    CHENOA

Absolut!

Det är därför jag skrev som jag gjorde ovan... tycker den här sidan är bra därför att den har en stöttande funktion. Oavsett om barnen har diagnos eller ej så kan det ju finnas problem som man behöver bolla tankar kring...... Så ja, jag tycker som marib att det är en självklarhet!
Skrivet av    Nettan

Naturligtvis

och mig veterligen så är du ju redan välkomnad in i gänget. :)
Skrivet av    Nettan

sant men tänkte på redax

om hur de vill ha det:)
Skrivet av    CHENOA

Tack!

Jo, och det är ju så jag tycker, man behöver ju inte ha diagnos på sina barn eller ens ha bokstavsbarn själv för att skriva här, men jag tycker att man bör acceptera problematiken för i o med det så finns ju också grundrespekten för de föräldrar som skriver här......
Skrivet av    Nettan

Nja

fast de verkar inte riktigt veta hur de ska ha det så.... :)
Skrivet av    Nettan

verkar inte så nej:)

får väl hoppas de snart bestämmersig då*S*
Skrivet av    CHENOA

Tja

annars lär nog sidan fortsätta fylla sin funktion ändå.... får man hoppas. Det var lite tråkig stämning här ett tag och det löstes genom att Diskutera diagnoser kom till.... Men samtidigt så borde man kunna diskutera bokstavsproblemen här också utan att ifrågasätta men äh... nu svamlar jag.Det är bra som det är nu och genom ett litet förtydligande i infon så borde de flesta kunna känna sig välkomna. Skriv här du, det är ingen som kommer kasta ut dig. *s*
Skrivet av    Nettan

Har en känsla av att...

...ditt förslag till formulering är avsett att \"rensa ut\" exempelvis mig (och några till). Men vilka snackdeltagare på den här sidan har förnekat att \"bokstavsproblematiken\" existerar? Jag har då inte gjort det, och jag känner inte till någon annan som har gjort det heller.
Skrivet av    Anonym

Ja, var det inte det jag skrev?

Det var samma andemening i varje fall. Vi är helt överens. Om snackgruppen skall kunna fungera som ett stöd för föräldrar som kämpar med både en oförstående omgivning och att hjälpa sina barn är det sista vi behöver personer som kommer in här och ifrågasätter diagnoserna. Det finns andra snackgrupper de kan göra det i.
Skrivet av    Christopher

Exakt det jag syftade på

Den som är orolig skall kunna gå in här för att få stöd och hjälp. Men förutsättningen borde vara att man accepterar att bokstavdiagnoserna har en medicinsk relevans. Ifrågasättande är inte det du behöver när du är orolig och ber om hjälp.
Skrivet av    Christopher

Som Susanne/Aff skriver...

...så är inte alla föräldrar här, med barn med \"bokstavsproblem\", rörande eniga om hur dessa problem skall tolkas. Skall det krävas rörande enighet om biologisk tolkning för att få delta på den här sidan? Är inte det i så fall ett ganska magstarkt krav? Blir det inte en ganska inskränkt värld?
Skrivet av    Anonym

Jag har aldrig

varit ute efter att rensa ut någon, inte ens dig. Däremot så betackar jag mig för det ständiga ifrågasättandet som du utsatte mig o andra snackare för. Man har redan dåligt samvete som det är vilket ingår i föräldraskapet, det behövs ingen allvetare som spär på det. Så enkelt var det med den saken. Och när du säger att du inte förnekat bokstavsproblematiken så nej, kanske inte som sådant, men du har baske mig inte accepterat bokstavsdiagnoserna!
Skrivet av    Nettan

Ja

och jag skrev ju att jag höll med dig. :)
Skrivet av    Nettan

Vad är det du vill härinne då Haqvin?

Undrar bara vad du har för intresse av bokstavsbarn och deras föräldrar.Varför tycker du att du har här att göra?Sidan heter ju Föräldrar till bokstavsbarn!
Skrivet av    Tror sonen har ADHD

Jag menar att det ska vara som nu

Jag försöker att justera så att det ska fungera, det är därför jag kommer med förslag. Letar man efter Bokstavsbarn (på B) så är det lätt att missa i listan när det står Föräldrar till bokstavsbarn.
Skrivet av    Susanne – Aff

Vi försöker anpassa oss

Ni tycker nog jag ställer många dumma frågor, men det är för att jag vill försöka anpassa snacket så långt det går så som ni vill ha det. Det är er det är till för. Så inte hur VI vill ha det alltså :) Men jag vill först få grepp om det så vi inte stänger ute någon grupp (och då menar jag inte dem som vill debattera ämnet). Eftersom ni är mycket mer insatta i ämnet än jag så frågar jag er: De olika grupperingar som finns, är det de som går efter att bokstavsdiagnos är genetiskt betingat resp. de som går efter att det är miljön som påverkar? Eller hur definierar ni de olika lägren? Vi har diskuterat detta tidigare men bättre en gång för mycket än tvärtom. Vill ni inte ha denna diskussion här så ta den gärna med mig per mejl: [email protected]
Skrivet av    Susanne – Aff

Jag vill...

att vi som förälder med eller utan diagnos skall kunna ställa vilka frågor man vill eller bara skriva av sig för att få stöd, inte ha någon pekpolis som hela tiden skriver att det inte finns några medicinska belägg m.m.......vill vi ge våra barn meiciner så skall vi få göra det utan påhopp att vi inte ser till våra barns bästa..... Helt enkelt acceptera BOKSTAVDIAGNOSER och dess problematik....... Jag har aldrig förstått vad man gör på denna sidan om man inte tycker att en bokstavsdiagnos finns.... NORA
Skrivet av    NORA

Egentligen

så finns väl båda lägren härinne men jag tycker det blir lite fel att kalla det för grupperingar. Tycker vi har hittat en fin jämnvikt här sedan diagnosifrågasättarna fick en egen sida att ifrågasätta på..... Så det enda jag tycker skulle behövas är ett förtydligande i infon, alla är välkomna här bara man accepterar att bokstavsproblematiken existerar. Jag menar, de som känner sig träffade vad gäller ifrågasättandet vet ju redan spelreglerna för den här sidan, nykomlingarna har vi ju vänligt hänvisat till Diskutera diagnoser om de velat fråga om diagnosernas vara eller icke vara.... Det har liksom inte varit nåt problem på sista tiden tycker jag.....
Skrivet av    Nettan

Sorry

tänkte inte på att det redan står att gruppen är för föräldrar. Tyckte bara att det blev så markerat att skriva \"endast\". Det är som på änglabarn \"endast drabbade\" (hoppas jag tog ett exempel som stämmer nu, men du försår nog vad jag menar).
Skrivet av    Lejonmamma

Jag vill diskutera hur man bäst...

...hanterar dessa problem utifrån den erfarenhet och det perspektiv jag själv har. Ang. föräldraskap, så har jag fortfarande en funktion som styvpappa till min f.d. styvson, dvs. vi har fortfarande kontakt. (Skall alla som inte är biologiska föräldrar till minderåriga barn med bokstavsdiagnos rensas ut, så får f.ö. också en sådan snackdeltagare som \"tanten\" vara så god och lämna sidan.)
Skrivet av    Anonym

Jag har heller aldrig ifrågasatt...

...vare sig dig eller någon annan snackdeltagare, Nettan, men däremot det medicinska perspektivet på bokstavsproblematiken (som diagnoserna står för).
Skrivet av    Anonym

Nja

ska man vara riktigt riktigt ärlig så är det nog precis det du gjort. Inte mig som person men min förmåga att bemöta mitt barn och påstått att det skulle vara jag som omedvetet orsakat mitt barns problematik.... Grejen är den, Haqvin, som vi ju diskuterat såååååå många gånger tidigare, att jag fortfarande på vissa områden kan hålla med dig, emellanåt har du enormt kloka tankar och åsikter. Oftast håller jag inte med dig men jag respekterar dina åsikter och teorier. MEN som en sida som denna, här behöver man peppning och stöd i en vardag som ofta kan vara konfliktfylld och besvärlig, att då mötas av nån som åtminstone framstår som klandrande kan knäcka den som redan är på bristningsgränsen. Då är det ju jättebra att Diskutera diagnoser finns, där får man ju laborera fritt med sina teorier och här kan vi ägna oss åt att stötta varandra istället och ge tips och råd till/från likasinnade. JAG har aldrig sagt att du inte får skriva här, men just bokstavsproblematikens vara eller icke vara kan vi ju lämna åt den sidan där de diskussionerna bäst förs.....Eller? Ha en bra dag
Skrivet av    Nettan

Jag håller inte med om att...

...en sakdiskussion om orsaker är detsamma som ett ifrågasättande av personer. Det ena är just en sakdiskussion, medan det andra är en värderingsfråga. Två vitt skilda ting, m.a.o. Ditt sista påstående är jag fullt beredd att ställa upp på, så länge samma regler gäller för A L L A!! Det inkluderar m.a.o. även de utsagor om bokstavsproblem, som en sådan som \"tanten\" brukar göra här. Är du med mig om det?
Skrivet av    Anonym

Absolut

och jag brukar inte delta i de diskussionerna här, och naturligtvis, man kan inte kasta ut någon härifrån pga dess åsikter och sen låta en annan vara med. Det blir mobbing och sånt ställer jag inte upp på. Reglerna ska ju vara till för att följas och det ska naturligtvis gälla alla. :)
Skrivet av    Nettan

Om du gjorde det...

...skulle det inte vara några problem. När du istället skriver inlägg som \"Ett djupt skrämmande sätt att se på barn och deras känsloreaktioner\" så är du genast igång med det som upplevs som ett ifrågasättande. Håll dig till att lägga fram det sätt du tycker problemen skall hanteras på istället för att föra krig mot alla andra som skriver här. Då kanske det till och med finns en och annan som tar till sig vad du säger.
Skrivet av    Nilsfar

Du vet uppenbarligen inte...

...själv vad du pratar om, Nilsfar. Min kommentar om det skrämmande sättet att se på barn gällde Uppsala universitets \"handbok\" och inte någon snackdeltagare. Får man inte ifrågasätta tyckarna vid UU heller? Mitt inlägg var dessutom just en kommentar om hur jag tycker att problemen skall hanteras och inte hanteras. Är du helt blind för det?
Skrivet av    Anonym

Tack för det, Nettan, ...

...och medverka då gärna till att det blir på det sättet.
Skrivet av    Anonym

Du har enormt svårt...

...för att inte uttala dig nedsättande om den som inte tycker som du, det bidrar starkt till att du hela tiden hamnar i konflikter. Visst är det Uppsala universitet som skrivit \"handboken\" men det kan säkert finnas ett flertal föräldrar som använt sig av ett eller annat råd i handboken. Att då istället för att ifrågasätta råden börja tala om en skrämmande syn på barn är inget annat än ett frontalangrepp på dessa föräldrar. Lägg fram dina förslag på hur bemötandet skall se ut istället för att angripa människosynen hos den som inte delar dina åsikter. Andra människors brister i människon är annars ett av dina återkommande teman - inte speciellt konstruktivt enligt mitt sätt att se på saken.
Skrivet av    Nilspappa

Fel nick :-)

Nilsfar skall du ju förstås vara
Skrivet av    Nilsfar

Det brukar jag göra

endera så låter jag helt enkelt bli att svara vederbörande,och då är det som regel någon annan som hänvisar vidare till DD, tycker jag frågeställningen är värd ett svar så brukar jag svara inne på DD, så jag anser att jag medverkar till att hålla diagnosdiskussionerna där de bäst bör hållas. Och det kommer jag fortsätta med eftersom jag tycker att den fina stämning vi har här nu är väl värd att bevaras.
Skrivet av    Nettan

Om jag nu tycker att...

...att UU:s handbok är upprörande och visar en skrämmande syn på barn, får jag då inte uttrycka det, av endast det skälet att det finns personer som sympatiserar med handboken? Hur långt skall vi sträcka oss i censur/självcensur Nilsfar? Jag kan heller inte se att du är rätt person att mästra mig om konstruktivt bemötande - utan att gå in på konkreta exempel.
Skrivet av    Anonym

Artiklar från Familjeliv