Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Åh vad trista ni är!! ;0)

Skrivet av Carola.J
Jag vill ju läsa massa roligheter om er ju:0)
Så kikar man in här och ...nä..inte ett nytt inlägg på flera dagar:0(
Eftersom jag själv är så omåttligt aktiv härinne;0)))

Men eftersom ingen annan skriver nåt så svamlar jag lite då.....:0)

Jag är i v. 37+1!!
Redan , hur gick nu det till??
Fast jag tycker att jag varit gravid mkt längre än jag brukar, på samma gång som jag inte fattar hur jag hunnit så långt..knepigt:0)

Mår som en annan prinsessa gör jag...fattar inget där heller?
Har jag varit överkänslig förr,eller kan det verkligen bero ¨på all gympa jag gjort?
Har ju iofs aldrig tränat förr, så det lutar ju åt att det är anledningen kanske....?
ELler....så beror det helt enkelt på att det är en gosse därinne:0)
Har ju faktiskt alltid väntat tjejer förr, Robban var ju inte ensam*s*.

Men faktum kvarstår, jag har foglossning, men inte så att det på nåt vis stör mitt dagliga liv(ok, lite då...)utan det är mer om jag går och står mkt som jag får ont.(eller ligger i soffan....)
Sammandragningar har jag, men inte på samma vis som förr, då jag fått stanna upp och andats när de kommit som värst, nu gör de inte lika ont.
Skumt:0)

Men jag klagar ju inte, utan känner mig rätt pigg och fräsch...eh, fräsch var kanske att ta i...*s*

Nåt annat som är konstigt är att lata jag, som utan problem har kunnat ligga och jäsa på soffan hela dagarna, blivit rastlös som få!
Hallå?? Har månne mormorsgenen äntligen hittat mig??
Ni vet den där "Där mormor drar fram försvinner allt damm"
Nu vill jag absolut inte påstå att jag städar överdrivet mkt, tvärtom jag undviker att dammsuga eftersom det ska vara så dumt för fogarna, men jag grejar och fixar och donar mest hela tiden...
Plockar med tvätten, jag har möblerat om i Robb&Corrs rum, och sen i lekrummet som Novalie ska få, jag har satt upp gardinstänger till sänghimlar till fyra ungar(månhimlar, säger R&C*s*)fixat sänghimlarna, plockat ordning på urvuxna kläder i garaget - sorterat vad som ska kastas,skänkas och sparas, rensat ogräs!!(har typ aldrig hänt!!)
Och så bara vanligt dagligt underhåll här hemma, torka av bordet, sopa under bordet, lägga alla tusen fjärrkontroller i korgen där vi förvarar dem,hänga upp kläderna på krokarna i hallen, byta handdukar på toan, putsa diskbänken;0)osv...

Det jag INTE alls haft lust att göra är att fixa iordning till den kommande bebisen...
Det känns ju som sagt som att det är låååångt kvar, fast det ju bara är några veckor!
Jag har tvingat mig till att tvätta babyskyddets klädsel, vädrat liggvagn och babykorg, hämtat in, sorterat, tvättat och vikt bebiskläder...nu står packa väskan, kolla igenom amningsBh´arna på listan...men när jag får ändan ur där vete katten? :=)

Jag sa till en kompis häromdagen att det är väl för att jag vet precis vad jag har och vart det finns som jag inte har nån panik att ordna det. Jag vet ju att det finns tid sen när man kommit hem från BB. Det är ju inte så att man måste åka och köpa allt, mer "gå ut i garaget och hämta den där lådan som är märkt si och så"
Vi har dessutom vår eminenta ICA affär 2 minuter hemifrån som har blöjor, som vi inte har om man räknar bort det där startpaketet från Pampers:0)

Jag ser fram emot bebisen, självklart!
Men det är så himla mysigt att ha den i magen åxå:0)
Då¨vet man ju vart man har den;0)
Orolig är jag åxå såklart, kan man verkligen få ännu en frisk unge??
Kan allt gå bra ännu en gång??
Men det får lov att gå bra och bli bra!

Sambon jobbar ju som allra mest nu på höstarna, så det är egentligen inte läge för en förlossning....hm..hur ska man kunna komma runt den,tro?*s*
Jag är lite orolig för att han inte ska kunna vara hemma med mig första tiden, eller jag VET att han eg inte kan det...och vad händer då??
Kommer jag att orka med att vara nyförlöst och samtidigt åka med när Robban ska börja på hockeyskola 6 dagar efter BF??
Orkar jag skjutsa ungarna hit och dit??
Eller ska jag bara braka ihop i en liten våt fläck?
:0)
Näää, det löser sig nog, men jag känner att jag inte riktigt vågar tänka så långt fram som när bebisen är född...

Det är nog till viss del därför jag orkar med så pass mkt här hemma åxå...sambon kan ju rimligen inte jobba långa dagar och så komma hem och ta tag i nästa heltidsjobb!
Eg så orkar jag inte plocka i och ur diskmaskinen, och magen tar emot i diskbänken när man ska laga mat, som åxå är jättejobbigt för då måste man stå länge och då får jag ju ont....men att vänta tills klockan är 19.00 på att han kommer hem och sen ska fixa mat...nääää.

MEN; jag har sååååå otroligt fin hjälp av mina stora tjejer!
Inte för att de tycker det är tjosan hoppsan kul att utföra hushållsarbete, men de gör det nästan utan knot och nästan utan att jag behöver be om det!
De passar de mindre medan jag knoppar en sväng på soffan, de går till affären, de grejar och pysslar:0)
Mina hjältinnor:0)
Utan dem hade det blivit bra mkt jobbigare!

Så, summa summarum av detta svammel: Jag mår bra och har väl börjat nedräkningen så smått...Novalie föddes i v. 39+1, då är det två veckor kvar! :0)
Två veckor.....hjälp!*s*
R&C föddes i v. 38+2....näää, så snart vill jag inte ha bebis! *s*

Men nu ska jag gå ner och hämta lite isglass och kanske hittar man nåt annat gott i skåpen åxå?
Man måste ju unna sig liiiite ,visst;0)))))

Ha det gott nu!!
Och....skriv, så jag har nåt att läsa:0)
Svar på tråden: Åh vad trista ni är!! ;0)

Vilken avhandling!

Du satsar på att doktorera i \"konsten att vara flerbarnsmamma med fler på väg\" ser jag. ;-) Maria och Sofia har börjat på dagis sen tre veckor och det går jättebra. :-) Fröknarna hävdar att de är ovanligt självständiga och påhittiga. Maria har ibland en liten gul väst på sig när vi hämtar henne. Då har hon smitit mellan avdelningarna över de löjligt låga staketen... Maria har också börjat städa hemma. Jag förstår inte varifrån hon har fått det. Jag är slarvig av naturen - Fredrik också. Sofia pratar och pratar. Hon vet minsann vad hennes avdelning på dagis heter. Den heter pikapigan. (Nyckelpigan) Numera har hon också ett snyggt ärr i pannan efter en luftvolt från en matvagn för en vecka sen. Den var på fel ställe för länge. Ja, Sofia älskar också att klättra, men har inte samma balans som Maria. Därför står nu alla barnvagnar utanför området... På fredag åker vi till Spanien en vecka. Det blir skönt att komma dit, men jag fasar för resan. De ska sitta i våra knän för de fyller 2 ett par dagar efter det att vi kommer hem. Då kommer vi ju även officiellt platsa på den här sidan. ;-) Hoppas allt går bra med den nya bebisen! Kramar från Annika & gänget!
Skrivet av    Annika med Maria&Sofia 26/9 -03

Men vi väntar ju på dig!!!!!

Hallå där. Jo det har varit lite lugnt härinne ett tag! Det är alltid spännand att höra ifrån dig. Väntar ivrigt på att få höra att du nedkommit med en tjusig, stilig son. Du kan alltid få komma hem till mig och städa om du känner att du tröttnar på det där hemma. Jag har en outsinlig flod av leksaker som migrerar ut från pojkarnas rum. Och så sanden. Jag för ett evigt krig mot all sand. J-vla förbannade sandlådo... Jag sanerar ungarna när de kommer hem men ändå så lever vi i nåt som känns som Sahara. J sa lite luttrad häromdagen att om jag tycker att det är så jobbigt med sanden på golven så får jag väl ha tofflor på mig. Det är inte det på golvet som är jobbigt, det är att lakanen känns som sandpapper och torktummlarna rasslar misstänksamt. Här snurrar det på som vanligt. Vi lever i en krigszon av trots för tillfället och vissa dagar är en enda lång konflikt och jag bara väntar på att supernannyn ska komma och ringa på efterfrågad av våra grannar som nog hatar oss och våra högljudda barn. Fast samtidigt är de så himla gulliga ungarna. Leker så fint tillsammans och har verkligen roligt, i alla fall i tio minuter innan de ryker ihop och sliter varandra i håret eller nåt. De pratar och pratar och pratar (precis som sin mor) och refererar allt som små sportkommentatorer! De släpper riktig dräpare till \"one-liners\" nästan varje dag. Typ: \"Nä Viktor kan inte, Viktor är en latmask!\", eller när stora traktor på bygget slutade gräva; \"Nä nu tog batterierna slut!\". Eller när kompisen Ebba målat sig i ansiktet med tuschpenna \"Ebbas mamma har inget papper!\" På lördag åker vi till Mallis (Alcudia) en vecka. Det ska bli såååå skönt, speciellt eftersom det känns som om hösten nu är på väg med stormsteg. Fast jag vet inte om jag kommer att stå ut med min mamma hela veckan. Läser ni om en svenska som är anhållen för mord på sin egen mamma så är det kanske jag ;-) Ser också fram emot höstens stora händelse i Oktober. Jag ska äntligen få göra min efterlängtade bröstförminskning och kommer att från en 70H bli en 70D. Kan bara inte vänta men det är samtidigt så läskigt och skrämmade att jag knappt vågar tänka på det. Mässar aom ett mantra \"Allt kommer att gå bra, allt kommer att gå bra\". Bäst för dig att du håller bebben inne tills vi kommer hem från Mallis, jag vill ju inte missa den stora händelsen och bli sen med gratulationerna. Kram C
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

Hallå....

om ni ser två killar i 4-årsåldern som pratar lika mycket som dina så är det Anton & Kalle....vi åker också till mallis och alcudia på lördag...killarnas och våran tillsammans första utlandstripp...jag har beställt sol och vackert väder hela veckan!!!!!! Vilken tid går erat plan??? /Jenni
Skrivet av    jenni m anton och kalle-01 jesper-98

Nämen va kul!

Vi åker med Apollo, ska bo på Sun Village. Var bor ni?` Vi åker från Arlanda vid sju tror jag det var, nåt sånt! Världen är bra liten!
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

hej igen...

...vi åker med fritidsresor blue village, estrella nånting...och planet går 06.55 från arlanda....jag lär väl se två småkillar i \"samma storlek\", man reagerar ju alltid på det som tvillingmamma.... /jenni
Skrivet av    jenni m anton och kalle-01 jesper-98

Jag håller utkik!

Fasar för ryktet mina vilda monster kommer få. De är ju vad man kallar... eh... aktiva?! Jag håller utkik efter er. Om inte annat så lär du väl på stranden höra när jag hojtar \"Viktor KOM HIT sa jag!! Nej NIKLAS inte där!\" Vi ses kanske! Trevlig resa i alla fall!
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

vi lär nog...

...förstå vilka vi är....mina killar brukar bli rätt lugna på nya platser...så vi får se...de har ju aldrig flygit eller sett så stora plan, eller gått upp mitt i natten och åkt bil...ja det ska bli riktigt spännande tycker vi alla!! Du har väl köpt \"armpuffar\" så du kan koppla av 2 sek. Trevlig resa! /Jenni
Skrivet av    jenni m anton och kalle-01 jesper-98

Inga armpuffar---Mormor

Skoja bara, vi har armpuffar också men vi är så bortskämda att mormor följer med som barnvakt. Det är t.om hon som betalar resan. Så bra har vi det...
Skrivet av    C m Niklas o Viktor

oj....

...som här då...mormor,morfar och morbror ska med! /Jenni
Skrivet av    Jenni m.Anton & Kalle-01 & Jesper-98

Artiklar från Familjeliv