Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

...och då kanske jag kunde få passa på...

Skrivet av Anonym
...och spy lite galla över mina barns styvmamma? Är så trött på hennes kommentarer om att mina barn gör si eller så precis som om hon känner dem bättre än mig. Hon kan t ex kommentera att dottern minsann (enl henne) inte alls har migrän utan bara sjåpar sig när det passar henne! Fy f-n säger jag bara.
Svar på tråden: ...och då kanske jag kunde få passa på...

och jag håller helt enkelt med där

Blir totalt vansinnig på min exmakes fru (min, som alla vet här, exväninna) som tror att hon är barnens mamma nu och verkligen försöker trycka ner mig. Har alltid haft barnens kompiskalas här hos mig eftersom exmaken ALDRIG varit intresserad, utan nöjt sig med släktkalas då han har hela sin släkt här o jag bara min syster med familj. NU har hon tydligen bestämt att de ska ha dotterns 12årsfest hos sig....jag är arg ledsen o besviken eftersom dottern uttalat en önskan om att få ha festen här.... Pappan är jag arg på av den anledningen att han ber mig försvinna ut hans liv när jag skrivit ett brev till honom om förfrågningar om barnens aktiviteter och info om datum när skolan har aktiviteter under hösten.... Då lägger jag mig i hans liv!!! HAT; HAT; HAT...den mannen är jag så glad att jag är skild ifrån och hon är inget värd för mig!!!
Skrivet av    mia

Ja, det är tydligen vi mot er! ;0) *imt*

x
Skrivet av    Laladu

Just "Ni" vet jag inte

men många är gångerna då jag försökt få fram vad jag tycker och bara stöter på patrull. Det funkar helt enkelt inte!!! Om jag bara var ovän med honom vore en sak, men att nån som man en gång varit vän med ställer sig helt på hans sida trots allt, kan jag helt enkelt inte förstå!!!!
Skrivet av    mia

Inte rikigt rättvist

eftersom majoriteten är både och. Man måste väl få vara arg/sur/besviken på just _sina _ barns pappa/mamma/styvmot/styvfar etc just för att man inte drar jämt och inte av någon annan anledning.
Skrivet av    marib

nu håller jag med dig

men ibland blir man lite skraj för att sträcka fram hakan här. Blir en smäll direkt när man skriver nåt negativt om styvisarna tycker jag. Svårt...hade jag vetat om hur djävligt det kan bli när man skiljer sig hade jag nog stannat kvar i mitt urdåliga förhållande ändå...tills barnen blivit stora...eller...eh...nej..kanske inte. Tankarna flyger o far ofta och jag önskar ingen annan den här skiten. Jobbigt är det!
Skrivet av    mia

NEJ!

Det var absolut inte så jag menade! Trist att du tolkar det så:( Ville bara passa på att gnälla jag med, är rätt skönt ibland ju!
Skrivet av    Anonym

Kände mig lite...

träffad där eftersom att jag varit styvmodern i den situtationen. Men jag antar att det ser olika ut för oss alla. Här var ju mamman rätt ointresserad i början och struntade i många saker. När dottern insjuknade i astma (som kom fram efter att jag gick till läkaren med henne eftersom att mamman aldrig gjorde det eller hade tid *läs lust*) och sen visade sig ha allergier... så hittade hon ett sätt att få sin mamman fulla uppmärksamhet. En kraftig allergireaktion har hon haft. Mamman beskriver det som att hon inte kunde andas, var blå och svullnade upp typ hur mkt som helst... hölll på att dö. Själv så beskriver dottern att det bara var lite svårt att andas och berättar om hur kul det var att åka ambulans och att hon vill göra det igen. Efter det så sa dottern att det kliade till höger och vänster, av i stort sätt all mat så kliade det i halsen och hon hade svårt att andas. Hos mamma blev det hyseri och full uppmärksamhet. Hos oss så uppmärksammade vi det hela såklart, men sa bara simpla saker som att drick vatten, vila, andas lungt osv. Snabbt så försvann alla allergisymptomen här hemma! Och helt plötsligt så var dottern åksjuk. Efter att ha åkt flera bilturer på 30-60 mil med oss utan att någonsin knysta om att hon mått dåligt på nåt sätt... Men nu så mådde hon superilla för minsa tilla bilresa, måste sitta fram och skulle ha åksjuketabletter! Kunde bara inte tro på det efter alla bilresor vi gjort ihop! Utan att någon visste det, så bytte jag ut hennes åksjuketablett mot en kalciumtablett! Mkt riktigt så mådde hon inget illa alls på den dryga timmen vi åkte bil. Och i baksätet satt hon oxå!! Berättade för hennes pappa i efterhand men sa aldrig nåt till dottern om det hela. Ville mer få bekräftat att jag hade rätt!! Förstår dotter fullt ut. När hon nu hittat nåt som funkar för att få sin mammas uppmärksamhet så utnyttjar hon det såklart fullt ut! Men här hemma så känns det inte ok att vi ska stoppa i henne massa onödiga medeciner, när hon egentligen inte behöver! Och visst daltar vi gärna oxå lite med barnen om dom faktiskt är sjuka... men då ska det vara på riktigt! Nu blev det ett långt inlägg som inte hade så mkt att göra med det du skrev! Men jag kände mig så träffad... Egentligen så hade det kunnat vara våran biomamma som skrev det där! Förutom att det inte var just migrän. Sen så måste jag oxå skriva att jag börjat få en otrolig förståelse för alla biomammor. Det måste vara skitsvårt att låta någon annan komma in och trampa på ens område! Och att hålla en mogen och vettig nivå på det hela så att barnens bästa alltid står i centrum! Näe, jag hoppas verkligen att jag slipper separera någongång!
Skrivet av    Flubber

men hallå

Menar du att min dotter också sjåpar sig då eller? Nej tack det där resonemanget köper jag inte. Mina barns styvmor och min x-man är totalt okänsliga för när barnen är sjuka. När dottern t ec kräktes en natt så fick hon en utskällning som heter duga av sin far för att hon missade toan. Hon fick torka upp själv, 12 år gammal då. Nej du här är det inga barn som sjåpar sig. Det kan säkert vara så i ert fall men INTE i mitt *morr*
Skrivet av    Anonym

Och vart skrev jag att det...

var så i erat fall? Jag kände bara igen mig i det du som biomamma skrev. För jag har ju gjort just såna saker. Men i mitt fall så var det befogat tycker jag! Har inte någonstanns skrivit eller velat antyda att din dotter sjåpar sig. Skrev bara att i _mitt_ fall så fanns det en anledning till att min sd faktiskt sjåpade sig och det visadade sig tillslut att det var bara sjåp. Fast det tror jag fortfarande inte att biomamman vet. Allt jag skrev var bara sånt som rörde mitt fall! Bara ett inlägg som slank ur mig pga att jag kände mig träffad och kände igen mig i det du skrev. Menade inget alls om din familj för det!
Skrivet av    Flubber

Artiklar från Familjeliv