Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lökar...

Skrivet av Mia2+1
Har nu fått min leverans från Odla.nu, och eftersom ett av mina "lökställen" är klart och färdigt undrar jag: kan man peta ner alliumlökarna redan nu? Lite motstridiga uppgifter på påsarna är det beroende av vilket språk man väljer att läsa på, så jag känner mej osäker. Och det är ju inte så många lökar så det vore bra om de kom upp som de skulle - och överlevde!
Tips?
Har också en massa tulpaner, krokus och hyacinter plus lite annat krafs, men det ska man väl vänta med?

Just allium gör mej så osäker - för vitlöken (som ju också är allium...) ska man ju inte stoppa ner förrän framåt november....?

Känner mej som om jag glömt allt jag nånsin kunnat om lökar!
Svar på tråden: Lökar...

Men är det inte så

att all lök ska ner så snart som möjligt för att hinna rota sig innan marken fryser? Vitlöken är väl ett undantag för den ska ju inte hinna utvecklas innan våren? (Måste erkänna att jag är dålig på vitlök så där spekulerar jag bara). Jag har förstått det som att all blomlök blir härdigare ju tidigare man sätter dem. Och om det sticker upp små gröna toppar på lökarna redan i höst så gör det inget för de klarar sig över vintern. Tulpaner är det särskilt viktigt att plantera innan det blir kallt (fast de klarar sig bra sedan också iofs). Jag planterar alla lökar NU.
Skrivet av    Magda zon 1

Tackar!

Då är det bara att skaffa lökjärn och köra igång då - kul!!!
Skrivet av    Mia2+1

Plantera nu

Ju tidigare desto bättre, i affärerna ligger lökarna bara och torkar. Lökar som är extra känsliga för uttorkning som tex snödroppar och narcisser skall helst ner i augusti. Allium planteras också nu och vitlök har jag hört skall planteras i augusti (var tvungen att kolla detta och hittade följande, http://www.odla.nu/artiklar/juni99.shtml). / Jennie
Skrivet av    Jennie, zon 2-3

Jag har också fått mina...

...där står det olika på framsidan och baksidan av förpackningen. Men jag planterade mina förra helgen ändå, så nu hoppas jag de blir fina nästa sommar! =) ...jag hade beställt Liljor (vita och röda) och fick med gratis krokusar, så de åkte ner i jorden de med!
Skrivet av    Ulrica

Artiklar från Familjeliv