Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp!

Skrivet av Morkullan
17 barn (1-2 år) på tre pedagoger,
20 barn (2-3 år) på tre pedagoger,
24 barn (4-5 år) på två pedagoger,
är inte det lite stora barngrupper???
Svar på tråden: Hjälp!

Låter mycket...

vi är tre på 16 st 3 -åringar
Skrivet av    Ulrica

Menar förstås....

att det låter som det är många barn på lite personal...=)
Skrivet av    Ulrica

Är ni tre...

...heltider på 16 barn?
Skrivet av    Morkullan

Jag skulle vägra!

För både min och barnens skull. Det går inte att vare sig ge dem omvårdnad eller pedagogik i den situationen. Jag har alltid jobbat på olika 1-5 år och det har varit mellan 17-19 barn då. Och det är mer än tillräckligt!
Skrivet av    willow med sandra

Jag känner också för att vägra

Fick reda på igår att vi skulle bli flera barn. Idag är vi 17 barn (2-3 år) och tre pedagoger på min avd. Vad gör man??? Som du säger, hur ska man hinna med det enskilda barnets behov och bedriva någon form av pedagogisk verksamhet.
Skrivet av    Morkullan

Yes...

-02:or då
Skrivet av    Ulrica

Låter väldigt mycket.

Så kan det väl inte få vara? Vilken kommum är det?
Skrivet av    Varelsen

Det är en så´n liten...

...kommun, så jag vet inte om jag vågar skriva det. Men till saken hör att det är en Pysslingförskola. Det drivs ju som ett aktiebolag med vinst syfte på 5 %. Jag har jobbat där se´n i augusti och undrade just vad som händer om det inte går med vinst. Blir det yngre, outbildad personal eller större barngrupper då? I detta fall större barngrupper förmodligen.
Skrivet av    Morkullan

Du jobbar där alltså

Jag trodde du var förälder. Jag tycker man kan fråga siig om de verkligen följer läroplanen. Tror aldrig jag hört något så maxat. Hos oss ser det ut så här: Jag jobbar på 3-4 års avdelning och vi är två heltider och en 35 timmars på 22 barn. Då har ett barn resurs som det är med nästan hela tiden. Fyra av resterande barn går hem kl 11. På 2-3 års avdelningen är de 17 barn och två heltider och en halvtid. De har väl ca. 2 barn som går hem 11. På 4-5 års avdelningen är de två heltider men långt mindre än 24 barn. Jag återkommer om det och om 1-2 årsavdelningen. Där är de i alla fall två heltider och en halvtid.Jag tycker att vi har för maxat. Jag återkommer om min dotters förskola. Där är det bättre än hos oss. Det är i Stockholms kommun. Jag tror att man på några håll i Stockholm har bestutat att minska barngrupperna. Själv jobbar jag i Nacka. Nu blev jag riktigt avskräckt från Pysslingen. Hur kan man tro att det blir en bra verksamhet?
Skrivet av    Varelsen

Jag är både...

...mamma och förskollärare. Jag har två barn som går på avd. med 1-2 åringar respektive 4-5 års avd. Själv jobbar jag med 2-3 åringarna. Så dels är jag orolig för min lilla hur hon ska synas och höras bland 17 andra 1- 2 åringar och dels är jag orolig som förskollärare hur man ska kunna bedriva en pedagogisk versamhet. Ska man bli dagmamma???
Skrivet av    Morkullan

Vet inte hördu

om det skulle vara bättre att vara dagmamma. Finns det ingen annan förskola? På min dotters förskola är de 4 pedagoger på 19 barn i 3-4 års gruppen. En är resurs för ett barn men mycket tillgänglig för hela gruppen. Man måste kunna dela gruppen i vettiga smågrupper tycker jag. Med den personalteckning du beskriver kan det väl mest bara bli barnpassning? I Brasilien var jag på en förskola med väldigt många barn med bara en förskollärare och en assistent men det var bara ca. två timmar per dag.
Skrivet av    Varelsen

2 heltider på 15 4-5 åringar är

de på mitt jobb.
Skrivet av    Varelsen

Artiklar från Familjeliv