Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hortensia

Skrivet av Karin med Maja
Jag har en alldeles underbar hortensia i kruka som jag köpte i somras, och nu undrar jag hur jag ska vinterförvara den? Ska den klippas ner eller nåt?
Svar på tråden: Hortensia

Det beror

pâ, om du vill att den skall bli större sâ skall den inte klippas ner för mycket, annars klipper jag ner lite . Jag tror att den mâste täckas över om det blir frost , men jag är inte säkert!
Skrivet av    JFR

Den kan alltså

stå ute i vinter? Klarar den här som står i kruka sig lika bra som en buske som är planterad i jorden?
Skrivet av    Karin med Maja

Skall nog normalt klara sig ute

Bor du i en bra odlingszon skall nog Hortensia normalt klara sig. Det kan dock vara lite knepigt att övervintra saker i kruka så har du möjlighet att plantera Hortensian eller i allafall gräva ner krukan är det nog bra. Annars skulle jag nog packa in och skydda krukan lite med tex friggolit. Eller chansa och köpa en ny nästa år om det inte går bra. Jag tycker du skall vänta med ev klippning till våren när du vet vilka grenar som lever och vilka som är döda.
Skrivet av    MY

Övervintrade i kruka

Jag övervintrade en Hortensia i kruka i vintras. Jag klippte den inte innan, utan satte den på en liten låda (så luften kan cirkulera under krukan) och klädde sedan in krukan i ett par gamla filtar. Den stod i lä längst in på vår altan, under tak. Och jag var inte superimpad av resultatet, jag fick klippa ner den nästan helt för att hitta något levande igen, den har tagit sig i sommar men det lär dröja några år innan den blommar igen... Iår testar jag att gräva ner krukhortensiorna i rabatten istället. de som stod i rabatten karade sig hyfsat. Skall tillägga att jag bor i zon 1.
Skrivet av    Nugga

Jag

har sett dem ute här, de stâr i bâda jord och i krukor, men vi kanske har mindre frost än ni, sâ kolla upp det.
Skrivet av    JFR

Artiklar från Familjeliv