Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Total kaos på dagis i Spanien, några råd el ideer

Skrivet av -annette-
Hej,
skriver för att se om någon har kloka ideer på att få någon som helst struktur på en dagistart som utan att överdriva måste kallas total kaotisk.

Jag är en svensk mamma boendes i Spanien, min son började dagis i torsdags tillsammans med 21 andra barn på samma avd. Dagiset har även fler avd för andra åldrar. Barnen är mellan 2-3 år (nästan alla kring 2år) Dagiset är helt nytt, så alla 22 barn är nya för personalen. Det har tills idag varit 2 personal på alla dessa barn (så är det här 25 barn/2 personal), idag hade dom som tur var kallat in en till. De enda föräldrar på vår avd som har en ordentlig invänjning är vi! 98% av föräldrar har bara varit på introt på torsdagen i 2 timmar tillsammans m barnet o sen lämnades barnen ensamma på fredagen i 2 timmar för att nu i måndags låta barnen var där helt själva den tid dom betalt för dvs allt från tom kl 14.30 till dom som går tom 18.30.

Minst 5-6 barn gråter nästan kontinuerligt, 10-12 till o från hela tiden o 5-6 knappt inte alls. En tom kräktes i fredags. Dom ropar i blindo efter mamma o pappa o sträcker armarna emot en. Det är fruktansvärt!!! Jag o min man var på dagiset 2,5 tim i fredags o tröstade minst 4-5 barn om vart annat. Igår gick jag omkring med 1 hela tiden, bytte blöjor på två, gav vatten, städade golv, strukturerade utelekandet osv. O idag detsamma för min man. Det är helt ohållbart o faktum är att vår son själv går o håller för öronen o sover urdåligt om natten. Vi vill ju finnas där för honom i första hand men får agera ersättningsföräldrar till andra, vi behöver naturligtvis inte det, men vill ju att det ska bli lugn o struktur omkring så att J. kan komma att trivas.

Okej, beskriver lite hur det fungerar nu. Föräldrarna får komma mellan 7.30 o 9.45, vissa har helt stuntat i det o kommit 10.15 o 10.30, igår kom några tom 11.30. Salen där barnen vistas är 20 kvm stor, dock finns en leksal brevid som är större och en gård med en stor klätterställning/rutschkana. Dock har personalen inte riktigt nån bra struktur ännu på hur o var dom ska dela upp sig eller vara. Dom försöker men eftersom föräldrarna kommer o går lite som dom vill så blir dom alltid störda o till slut blir det mest kaos. Idag när jag kom för att plocka upp min son o man grät 17 barn!! Jag vill inte fortsätta att ha min son där om det inte är en miljö som är någorlunda harmonisk. Hur ska han komma att acceptera dagis när alla fullkomligt lider! Har nån ideer på vad att göra, tror att dagiset tacksamt tar emot ideer för en bättre struktur. Tacksam för alla eventuella tankar o ideer nån kan ha, om ni nu har orkat läsa allt detta…
Svar på tråden: Total kaos på dagis i Spanien, några råd el ideer

Oj!!!

Jag tycker att de ska ha ett föräldramöte där de verkligen förklarar vikten av att barnen kommer i tid. Att de inte är någon drop in verksamhet. Innan dess måste personalen prata ihop sig om hur de vill arbeta. Ett sätt med så många barn är att dela upp dom . Några går in (om de varit ute ) byter blöjor m.m innan nästa gång kommer. De tär viktigt när det är så många barn att arbeta i små grupper. Måla i liten grupp tex. Ha samling i stor grupp. Sjunga mycket. Ha tydliga rutiner så att barnen lär sig dagen. Tex på morgonen vara ute gå in byta blöja eller gå på toa ,samling äta eller vilstund. Vara ute mycket är enklare när det är många barn och ert klimat tillåter det mer än vad vårt gör:) Så efter vilstund/ mat kan de gå ut igen. Fråga gärna mer.
Skrivet av    Mia.Fskl

Tack för jättebra råd

Dessvärre har J. blivit sjuk, världens hosta o nästan 39 i feber, så vi är hemma. Kommer skriva ut ditt inlägg o ta med när vi går tillbaks till dagis så får vi se hur det är där då o om dom själva inte hittat någon bra lösning så kommer jag helt klart presentera dina ideer! Håller dig underrättad om vad som sker. Tack igen!
Skrivet av    -annette-

En sak till: Vad gör man på en samling?

Faktum är att jag inte riktigt vet vad man brukar göra på \"samlingen\". Olika på olika ställen eller?
Skrivet av    -annette-

Hej!!!

Man kan sjunga sånger ha symboler till sångerna tex en spindel till imse. ,berätta saga , ropa upp barnens namn. Visa upp bilder på barnen och säga barnen namn.
Skrivet av    Mia.Fskl

P.s.

Krya på J hoppas att han blir frisk snart!
Skrivet av    Mia.Fskl

Artiklar från Familjeliv