Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hönsgödsel på gräs

Skrivet av Stina
Köpte hönsgödsel till vår jättetrista gräsmatta och tänkte glad i hågen ut och börja gödsla när jag mötte grannen som sa att det är för sent för att gödsla med hönsgödsel! Va? Ni proffs, vad säger ni? Era bästa tips på trista gräsmattor som ser ut att behöva näring.
Svar på tråden: Hönsgödsel på gräs

Nu ska man väl bara

gödsla med kvävefri gödsel om jag fattat rätt. Spara hönsskiten till våren!
Skrivet av    Notte m tjejer

jag tror att din granne

menar att en sen gödsling skulle göra så gräset övervintrar sämre. Hönsgödsel är mer koncenterad än andra tex ko-, och hästgödel. Det är nog kvävet som skulle göra att gräset inte förbereder sin vintervila. utan fortsätter växa istället. Lite trist med grannar som bryr sig lite \"för \" mycket...
Skrivet av    Krillo

varför det?

varför var det trist att han brydde sig så hon inte förstör gräsets förutsättningar för att överleva vintern? _Jag_ tycker det låter som en schysst granne...
Skrivet av    -AT-

jag tycker

att folk kan sköta sitt helt enkelt. Hon hade nog reda gödslat, så det var nog mer en knäpp på näsan. Så skulle jag i alla fall uppfattat det. Jag gillar i alla fall inte folk som bryr sig i allt, vare sig det är välmenat eller inte. Man ska vara lite försiktig med att sprida sina \"specialkunskaper\" o egna erfarenheter, det uppskattas inte av alla helt enkelt. Sånt man lär sig med tiden.
Skrivet av    krillo

Jag tycker att det är väldigt

trevligt med grannar som har längre erfarenhet av trädgårdar än jag själv och som kan hindra mig från att göra de några grova missar.
Skrivet av    Hervor

men Stina skriver ju

att grannen stoppade henne när hon just skulle ut och gödsla... Annars kan jag hålla med om att man kan hålla inne med \"du skulle ha gjort annorlunda\"-tipsen i efterhand när man ändå inte kan göra nåt åt det...
Skrivet av    -AT-

tack för svar

Tur jag inte hann slänga på gödslet, då var det som grannen sa men det skadar ju itne att dubbelkolla. Jag ser det som att grannen hjälpte mig, inte att han lade sig i. Vi bor i ett nybyggt område och alla har mer eller mindre samma problem att bråttas med just nu så vi brukar fråga varandra om råd och tipsa om saker vi kommit på osv. Jag tycker det är bra att ha grannar att bolla lite idéer med. Till saken, jag pratade även med en trädgårdsmästare som gav mig rådet att låta gräset vara över vintern och så får vi se i vår hur vi ska få bukt på det. tack för svar!
Skrivet av    Stina

Jag tycker ändå

att det inte var i sin ordning
Skrivet av    krillo

Om

man har erfarna grannar så kan man ju fråga om råd. jag skulle då inte om \"erfaren granne\" springa runt och råda folk som en anna besserwisser. Nä var och en sköter sitt. Har någon granne problem eller undrar nåt så frågar den säkert här på aff eller en erfarnare granne. Spinn vidare, du skaffar en kompost och (av en slump) är grannen framme varje gång du kastar i den. MEEEN!!! ropar grannen - det kan du inte kasta där , så kan du inte göra osv...nä tack inte i mitt kvarter.
Skrivet av    krillo

trevligt

att ni har trevliga grannar, ville bara säga att jag inte alls tycker det var dåligt av grannen att säga till att du inte FÅR gödsla på din tomt. Tycker det är lite irriterande nr folk lägger sig i bara. OK om du hade frågat om råd...men komma på gatan och sätta oerfarna grannar \"på plats\" gillar jag inte. Men vi är ju som sagt olika... hoppas din gräsmatta mår bra och att grannsämjan håller!
Skrivet av    krillo

Artiklar från Familjeliv