Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som äter kortisontabletter? + lite frågor

Skrivet av Imra
Jag har fått kortison för min värk nu och mår jättedåligt av dem, illamående dygnet runt, samlar på mig vätska under dagen som jag får springa och kissa ut flera gånger per natt. Armar och ben domnar emellanåt. Sen så har jag ju mina psoriasisutslag och de har visserligen blivit bättre men samtidigt så blir det som små sår i huden så det känns som eld över hela underkroppen.

Usch vad klagigt det blev. Min fråga är om någon ätit kortison och hur ni mådde av det? Är detta vanliga biverkningar?

Jag håller på att trappa ner nu för att sluta, kan ej sluta helt tvärt då allt skulle bli mycket värre.

Jag är så trött på att äta en massa olika mediciner som slår ut kroppen på mig, jag vill inte må dåligt jämt och ständigt.
Skulle vara skönt att vara utan mediciner ett tag trots att jag vet att värken skulle vara jobbig men som det är nu så har jag hemska biverkningar + att kortisonet inte hjälpt mot ledvärken. Jag är lite mjukare i lederna bara.

Kan fk neka en rätt till sjukpeng ifall man inte vill ta föreslagen medicin? Eller förstår de att man inte alltid orkar ta medicin om den slår ut en massa annat i kroppen?

Jag vill passa på att önska er en mysig höst och jag hoppas att ni kommer må bättre. Ta hand om er.
Tack för att ni finns här att rådfråga.

Mvh Carita!
Svar på tråden: Någon som äter kortisontabletter? + lite frågor

Hej!

Jag fick cortison när jag hade diskbråck, och det var ingen upplyftande upplevelse... Som det låter av din beskrivning tål du inte medicinen, och då ska du inte ta den. FK kan inte neka ej ersättning pga detta, det är jag övertygad om - du mår ju, om något, _sämre_ av coritsonet, eller hur? Medicin ska man ta för att må bättre, och om biverkningarna tar ut verkan av medicineringen är den ju helt bortkastad! Prata med din läkare, och gå igenom din medicinering noga. Det finns ju faktisk specialister även på smärtlindring, även om de är få och svåra att hitta! Hoppas att du hittar en bra lösning - och sätt ut cortisonet du!
Skrivet av    Mia2+1

Kanske ska du gå till läkaren

nu medan du fortfarande har de värsta biverkningarna kvar, så att h*n får dokumentera dem åt dig i din journal. Då har du allt på papper och ingen kan komma och säga något?
Skrivet av    _Maa_

Artiklar från Familjeliv