Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vaken i bärsjalen eller vagnen?

Skrivet av Therese
Kan era bebisar sitta vakna i bärsjalen respektive ligga vaken i vagnen?

Min son (2 månader) sover bra i bärsjalen, men vill ur direkt när han vaknar, och går det inte tillräckligt snabbt blir det skrik. Det blir lite jobbigt när man då måste bära honom i famnen utanför sjalen. Samma sak med vagnen, förresten. Så snart han vaknar ska han ur och börjar skrika som besatt om han inte får det efter en minut. Skillnaden är att han sover längre stunder i sjalen och att det är svårt att bära honom när jag har vagnen. Detta gör att vår vagn står oanvänd just nu, för jag orkar inte med stressen över att hela tiden vara nervös över att han ska vakna och börja skrika. Detta gör att jag känner mig lite låst och inte kan göra lika mycket som jag vill. Börjar känna mig bunden till hemmet.
Svar på tråden: Vaken i bärsjalen eller vagnen?

Hm

Nu har jag ingen sjal så det får jag nog passa på Bärsele har vi. Där kan hon vara vaken om jag samtidigt promenerar sitter jag still eller står still blir det tråkigt och hon vill ur den och göra annat. Ligga vaken i vagnen kan gå ibland går om vi är ute på promenad men står vagnen still hemma ex och hon vaknar efter sin lur så vill hon ur vagnen och göra annat :) det finns inget direkt att titta på och leka med i vagnen så det är nog därför Hon har blivit väldigt intresserad av sitt babygym och vill gärna sitta i sittern och titta runt istället alternativt i knät
Skrivet av    X-tjejen med 3 små busungar

Det verkar

ju som om han vill kunna se sig omkring. Kanske det funkar om du lägger en kudde bakom honom så han kan halvsitta i vagnen och se sig omkring lite. Eller en mobil att titta på. Lova gillade inte heller att ligga i vagnen men nu när vi satt henne upp går det mycket bättre. Hon gillar att kunna se sig om. Ibland hjälper det om vi fäller ner sufletten, då kan hon ligga och se sig om. Föstår verkligen om det är jobbigt men jag kan nästan lova att det blir bättre.
Skrivet av    MissW

Elias

är vaken i sjalen rätt ofta, har börjat testa med kortsjal istället när han är vaken o det gillas:) Det kan inte vara så att din son vill ha armarna utanför knytningen?? Eett annat tips är att knyta så att han hamnar längre upp. DÅ brukar det funka bättre att vara vaken i sjalen;) O du, det går ju att ge sig ut med bara sjal;) jag gör det för jämnan jag;) Ett annat tips föresten, har du testat en buddah knytning när hn är vaken?? Kram EMma
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Linnea

finner sig med att ligga i vagnen vaken om den rullar. Men om hon vaknar i vagnen och den står still vill hon upp! Sjal har jag ingen däremot ska jag testa bärsele till henne snart.
Skrivet av    Johi & Linnea

Kudde i vagnen är en bra idé

- det ska jag prova! Mobil finns redan, men den bryr han sig inte om det minsta i vagnen. Hemma, däremot, älskar han att ligga och titta på mobiler korta stunder. Tack för tipsen!
Skrivet av    Therese

Hur gammal är Elias?

Vi har ju en kortsjal (bära Barn) som hänger oanvänd här hemma. Men hur använder man den på ett barn som inte är jättestadigt i rygg och nacka? Vi hade honom i vaggknytning första månaden, men det går ju inte längre. Nu använder jag min Baby Bundler, och har honom högt upp i dubbelt omslutet kryss (får nästan ont i nacken av att hålla min haka högt ;)). Innan han somnar brukar jag ha honom med minst en arm utanför för att han ska få titta lite. Men det känns inte så säkert, och dessutom låser det upp min ena arm/hand, då jag måste stödja honom. Men det funkar! När han vaknar, däremot, hjälper det inte att hasa ner \"smokingbältet\" och plocka fram armarna. Han börjar sprattla och ska ur och det snabbt! Funderar på om det skulle funka bättre om han får sitta i en midre omsluten knytning, men hur går det då om han somnar? Tack för tipsen!
Skrivet av    Therese

Hmm..

Jakob har aldrig vaknat i sjalen före det att jag tröttnat. Han sover nästan _för_ bra i sjalen.. så jag hinner tröttna före honom och brukar börja krångla ur honom. Då vaknar han om han inte sover för tungt. Och då vill han inte ligga i vagnen efter det. Men om han sovit i vagnen kan han lätt ligga kvar och filosofera en stund. Både när den står stilla eller när den rullar. Om han inte är hungrig när han vaknar förståss.. för då vill han snabbt upp och ha käk.
Skrivet av    ~JENN~

Ja Elias är 2 1/2 månad

o han sitter liksom rätt stadigt själv;) Har gjort sen start (i sjalen alltså) Han har en brutal styrka i nacken;) Han sitter liksom lite grodaktigt mitt på min mage....gasnak så tajt. Sen när han somnar så gör han det liksom lutandes mot mig..... Hmmm, jag ska fundera på om nån knytning kanske kan passa,,,,ge mig en stund bara ;)
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

buddah?

hur sitter babyn då?
Skrivet av    Kattis m Theo -02 & Isak 050609

hittade själv

http://www.sjalar.nu/smafolket/texter/knyt-buddha.htm ska testa sen!
Skrivet av    Kattis m Theo -02 & Isak 050609

Artiklar från Familjeliv