Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ta hand om släktingsbarn?

Skrivet av Hur?
Hej!!
Vi har en släkting som av olika anledningar inte kan ta hand om sina två barn. (Hon vill helt enkelt inte ha med sina barn att göra) Utan de bor mer eller mindre hos sin farmor-som nu har blivit sjuk & klarar inte att ta hand om dem.
Så nu undrar jag om/hur vi kan hjälpa barnen. Vi jobbar både jag o min man jag deltid, min man heltid.
Vi har två egna barn, men jag känner att jag självklart vill hjälpa barnen o ser att dom skulle få en bättre uppväxt här hos oss, än hos någon som inte kan ta hand om dem.
Men hur fungerar det om vi ska bli "fosterfamilj", måste en förälder vara hemma då eller? Jag känner att jag vill fortsätta jobba....den tid som jag gör nu.
Sen är det så att vi egentligen har ett för litet boende för att få palts med mer barn, men om vi ska köpa ett större hus, kostar det ju oxå mer. Får man nåt bidrag eller så för att man tar hand om barnen?
Vi måste ju oxå ha en större bil osv.

Vem kontaktar man om vi vill ta hand om barnen. Socialen eller kommunen? Barnen måste ju byta skola osv. oxå....
Mycket tacksam för svar snarast.
Det gör så ont att se de här små barnen & veta hur de har det....vill så gärna att dom ska få det bra. Samtidigt som jag så gärna vill, känner jag mig oxå lite kluven-är det rätt att låte dem flytta & byta skola osv.....kommer dom att någonsin kunna känna sig trygga & älskade?
Hoppas det.
Svar på tråden: Ta hand om släktingsbarn?

Tycker...

...att du ska ta och ringa till socialen i kommunen där barnen bor och prata med dem. Ventilera dina tanker och få någon att reflektera med. Lycka till.
Skrivet av    Nalliwer

Artiklar från Familjeliv