Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är era barn andfådda?

Skrivet av Paula och Elias
Elias blir väldigt lätt andfådd när han är igång. Det har nog inte blivit värre utan vi märker det mer nu då han är igång hela tiden, kryper och reser sig upp dagarna i ända. När jag frågade kardilogen om det så fick jag egentligen inget bra svar så jag tänkte kolla om det är någon som känner igen det här. Är det normalt att hjärtbarn lätt blir andfådda eller är det min egen teori?
Svar på tråden: Är era barn andfådda?

Hej Paula!

Ja, Alva blir oftast flåsig av fysiskt aktivitet. Jag har nog aldrig ifrågasatt varför det är så men jag har alltid relaterat det till hennes nedsatta hjärtfunktion. Det krävs ju trots allt ganska mycket energi för hjärtat att fungera. Det tillsammans med aktivitet gör säkert att hon blir mer andfådd. Hon har även en infektionsutlöst astma, som hon medicinerar för, och denna gör väl inte det hela lättare. Kontentan av det hela är väl att jag tror att det är ganska normalt för hjärtisar att bli andfådda även vid mindre ansträngningar. Må så gott och krama Elias!
Skrivet av    Jennie & Alva

Hej

Vår Andreas (5 år) är också väldigt andfådd, känns som att han alltid är det. Han har även nått jag tror dom kallar ?stridor? det är ett väsande ljud pga att ett stämband blivit förlamat, detta gör att andfåddheten är mycket mer påtaglig.
Skrivet av    Helen &Andreas

Tack för era svar

Nu känner jag mig lugnare. Inte för att jag har varit så jätteorolig innan men det är alltid skönt med en bekräftelse på att det inte är onormalt Sköt om er!
Skrivet av    Paula och Elias

svar till paula &elias

har en son på 1½ som har flåsat sen han började krypa.. han blir varm flåsig och andas väldigt fort .. allt hör till säger vär dr.. v
Skrivet av    anton & ulrica

Artiklar från Familjeliv