Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Storlek på PoP overall...?

Skrivet av Jenny m Hanna
Köpte en plastad jacka till Hanna på Lindex häromdagen. Den var för liten i 92 (!!) så jag fick byta till 98, den är lite lång i ärmarna men ska nog överleva vintern.

Så skulle jag ha en overall igår, tittade på Reima, men SÅ mycket betalar jag bara inte. Fina, visst, men ändå. Så jag gick till PoP, som jag antar är enda bra alternativet till Reima? Eller? Gillade inte färgställningarna (lite trist när man ska betala 1000 kr för något man tycker ser trist ut) men valde en blå/röd i strl 98. Väl hemma drunkade ungen i den, men när jag drog in resåret i midjan så såg det hyfsat ut, visst korvade den sig lite, men händerna stannade utanför ärmen o byxorna höll sig också uppe (dock hade vi inte mycket nytta av resåren undertill ;-). Vad tror ni, ska jag satsa på en 92:a istället, hur mkt för stora är eg ok? Finns det andra lika bra alterbnativ som R o PoP?

/Novisen
Svar på tråden: Storlek på PoP overall...?

Eeehh

nu är ju min dotter en ganska så liten 104 cm och 4 1/2 år men hon passade utmärkt i POPs 98 overall men jag blev övertalad att köpa 104 som jag tyckte var stor. POP är stoora i storlekarna drunknar inte Hanna i 98an? Lillebror ska ha en Didriksson overall som storasyster haft, men jag kan verkligen rekommendera dom, mycket billigare än Pop och håller bra, dessutom finns dom i strl 90 som är ganska så stort för lillebror just nu (85cm 13.5 kilo). Kolla in deras hemsida http://www.didriksons.com/ Jag räknar med att lillebror är max 90 cm om ett halvår och då är nästan vintern över och dessutom är de flesta overaller ganska så väl tilltagna. Storasyster kunde ha sin 90 cm overall när hon var 100 cm. När dom är så små som våra barn är så tycker jag att det är extra viktigt att dom inte har för stora kläder då kan dom ju absolut inte röra sig när det blir vinter och snö. Jag köpte ofta för stora kläder till storasyster och efteråt kan jag säga att det var ett misstag, när dom väl passade så var dom utslitna...
Skrivet av    Björna med lillebror

Japp

kolla in Mikk-Line och kanske Didrikssons overaller!!
Skrivet av    YoCheri

Jooo

Det var ju det hon gjorde :-) Men när jag frågade expediten om storlek och sa att hon har 92 nu så sa hon att jag absoluut skulle ha 98 nu. Men det såg lite löjligt ut, måste jag säga. Och som du skrev, man sliter såkert på dem så de är slut när de passar... Bra med lite idéer från er mer erfarna, jag har inte en aning om vad som behövs inför vintern. Ska kolla in Didrikssons! Tack så mycket för hjälpen!
Skrivet av    jennymh

Tack

för tipset! Har kollat Didriksson, men det står inga priser, o vilka säljer dem? Mikkiline hade ingen hemsida...
Skrivet av    jennymh

Hmmm fråga

på Barnkläder! Där kan du ju även fråga var dom säljs i din kommun!!
Skrivet av    YoCheri

OK!

Tack för hjälpen till en mycket förvirrad människa :-)
Skrivet av    jennymh

Mikkline rules!

Ja, efter många år med Reima har jag nästan helt gått över till Mikkline. Deras Bretex motsvarar Reimatec och kostar här 575 kr - prisvärd! Majken är nu 81 lång och kan ha sin 86:a, men om jag skulle köpa den i dag skulle jag ta 92. 98 låter väldigt stort oavsett märke - armar och ben blir lätt för långa och nöts mot varandra. Jag vet inte var du bor, men som någon sa, fråga på Barnklädessnack. Mikkline kan också köpas på nätet från Barnboden, tror jag.
Skrivet av    Villemo

Jag kan inte

förstå varför expediter vill \"lura\" på en så otroligt stora kläder jämt? Då fungerar ju inte kläderna som dom ska.... Hur stor är Hanna egentligen, eftersom hon drar 92 nu, hon kan inte vara någon liten plutt? Lillebror kan knappt ha 86 i byxor. På Didrikssons hemsida finns en lista med retailers så kolla där om dom säljs någonstans i närheten. Dessutom så har dom i ganska så neutrala färger, ifall det nu skulle komma någon liten lillebror till Hanna någon gång :)..
Skrivet av    Björna med lillebror

stl 86

Har jag köpt, men Hedvig är ju en liten lutt. Endast 81 cm.
Skrivet av    j med 4

plutt ska det stå, inte lutt

hihi
Skrivet av    j med 4

Näe

inte jag heller... Hon har rätt långa armar och stor överkropp tydligen (fast knappt någon bebismage, snyft), för 86 passar inte upptill. Nertill passar däremot de flesta 86:or fortfarande. Hon var 86 cm sist vi mätte, men det var ca två månader sen o det märks att hon har växt mer. Bodys 86/92 passar inte längre utan att spänna, tex. Jag har kollat retailers o ringt runt, har t o m lagt undan en grön Eddie och en röd \"skidoverall\"(?) som de rear ut för 399:- Måste i vilket fall byta PoP:en så jag tar med henne till köpcentret i kväll så vi får detta klart! Men jag tvivlar på D iom att de bara har 90 och 100, drar hon redan nu 92 o 98 var SÅ stort så... Men jag ska testa! Oja, jag tänker neutralt ;-)
Skrivet av    jennymh

Tack

vilket bra tips! Var inne på Barnboden, men de hade bara stora storlekar, typ 110, 122... Men nu har jag fått en uppfattning om hur de är och ffa att de finns! Tack!
Skrivet av    jennymh

Förstod det :-) *imt*

k
Skrivet av    jennymh

jag är alltid

ute i sista sekunden, så jag köper nog den overallen som råkar finnas kvar bortglömd på lagret, förhoppningsvis i rätt stl :o)
Skrivet av    cj

Det ÄR jag tydligen...

Trodde jag var tidigt ute, för mössorna hade inte kommit in till Lindex än... Men nu var ALLA Reimaoveraller slutsålda förutom två st strl 80. Lika bra det, jag hade ruinerat mig... Men även överdragsbrallorna på L var slut, för \"de hade haft dem ett bra tag nu\". Förvirrande!
Skrivet av    jennymh

min Annie som är 3 år gammal...

...hade i fjol stl 98 i sin overall (nu har hon ca stl 104). Den overallen kan hon troligtvis ha denna vinter också. Det blir på gränsen isåfall men det får vi sen i vinter om vi köper en ny eller ej. Lillasyster Alice har nu stl 86-92 och jag har precis köpt en Po.P overall i stl 92. Jag tror den kommer att vara lite för stor nu ibörjan av vintern men man får tänka på att vintern är lång och att barnen oftast använder sin overall till minst mars-april (beroende på vart man bor och hur vädret är). Och på ett halvår i den här åldern hinner dom växa ganska mycket = ) Lycka till i valet av overall! ; )
Skrivet av    cerlise

kan tillägga:

att overallen jag köpte till Annie var från H&M och jag är supernöjd! Enkel röd overall med bra reflexer (liknar Polarns egna overaller) Annars gillar jag för övrigt Polarns kläder men H&M är minst lika bra tycker jag. Barnen i den här åldern hinner oftast inte slita ut kläderna på samma sätt som lite äldre barn.
Skrivet av    cerlise

Tack

för hjälpen!
Skrivet av    jennymh

Det låter stort

med storlek 98 för Asta har fått en Mikkline i storlek 80. Hon var 81 cm lång och vägde 9,5 kg för en knapp månad sedan. Jag köpte hennes Mikkline här på orten. Asta har inte storlek 86 i någonting ännu för bodyar i storlek 80 är nästan för stora. Hon fyller inte ut dem så bra....
Skrivet av    Malla

fattar inte

varför alla ska vara ute så himla i god tid, jamenar köpa overall i augusti, aldrig i livet säger jag då...september, okej kan börja bli dax att fundera på saken. oktober, helt okej!
Skrivet av    cj

Är förstås också novis

men vis av förra vintern tänker jag aldrig mer köpa en för stor overall. Ella var ca 73 cm och vi blev övertygade av expediten att köpa en POP bäveroverall i stl 80. Ungen kunde knappt röra sig och såg deprimerad ut vaje gång vi var ute.... Tur att hon fortfarande åkte mycket vagn då. Kan tillägga att hon nu är 80-81 cm och den sitter perfekt, så himla fort har hon inte vuxit. Tror att den kommer funka större delen av vintern, annars får det väl bli en ny på rean efter jul. Lycka till med overallvalet. Inte lätt det här med att välja bra kläder i rätt storlek, nu när de är dagisungar och allt. Apropå storlek så köpte jag toppluva till Ella häromdan, stl 62/68 - konstig stl eller så har hon extremt litet huvud :o)
Skrivet av    k

Fel sign imt

Var för snabb...
Skrivet av    Kängu m Ella & Alice

Var det inte någon som...

... fått rådet att mäta overallen \"utanpå\" barnet: om den då når till örat ungefär, så är det en lagom storlek att köpa inför säsongen, tydligen. Tycker också att 98 låter väldigt stort, men Hanna ÄR ju ganska lång, så... Du behöver inte känna dej som en Novis, för detta är verkligen inte lätt! :O/ Emilia har 86 på sin POP-overall, om det nu var till någon hjälp.
Skrivet av    Mia m A o E

Håller med!

Jag är neurotisk just nu bara, har noll koll känns det som. Första vintern utan mammas vakande ögon, snyft. Vågar inte ha is i magen som du... Dessutom kan jag medge att det är en RÄTT kul uppgift, att får spendera pengar på Hanna helt lagligt :-) Men beslutsångesten kan jag avvara.
Skrivet av    jennymh

VAR finns Mikkiline?

Vilken affär, eller kedja? Om det finns på din ort så borde ju jag kunna få tag i dem också! Fast jag vet inte om jag vågar åka till dig o leta, där krockar man ju bara... ;-)
Skrivet av    jennymh

Aha

Bra att veta, ännu en som varnar för för stora plagg! Tack!
Skrivet av    jennymh

Vilken Pop

har hon? Bävernylonen eller den andra? Har du varit nöjd med Pop, är de värda P R I S E T?
Skrivet av    jennymh

Föresten!! Ang C Syd sist!

Det var inte höstblåsor, bara hederliga myggbett! Tack o lov! Det var bara en unge som fick det, så de lyckades nog ta hem henne innan det bröt ut. Sköönt!
Skrivet av    jennymh

Ehhh...

Har ingen aning om vilken model det är på Emilias overall, men det är nog inte bävernylon... näe, det är det väl inte (?) Vanlig fleecefodrad vinteroverall är det, och den är röd ;O) Jag har köpt alla Emilias vinterkläder beg, så jag tycker att hennes kläder är värda priset *ler* men 1000:- för en vinteroverall... njäe, det känns inte som det kan vara riktigt motiverat faktiskt. Jag har alltid köpt bävernylon till Amanda i 500-kronorsklassen, och alltid varit nöjd. Hur _B R A_ kan ett plagg vara, liksom... :O/ Visst betalar man en hel del för den lilla lappen med varumärket på.
Skrivet av    Mia m A o E

Jaha

Så skönt att det inte blev en epedimi av dom där blåsorna då! Myggbett kan man ju stå ut med, och inte smittar dom :O)
Skrivet av    Mia m A o E

Artiklar från Familjeliv