Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hand- och fotavtryck?

Skrivet av Johi & Linnea
Jag vill föreviga Linneas söta händer och fötter - men hur gör jag det bäst?
Svar på tråden: Hand- och fotavtryck?

Panduro

tror jag att det ska finnas ett set (om du förstår vad jag menar. Vet inte hur mycket det kostar. Annars kan man köpa lera och göra avtrycket i och sen hälla i gips. Jag tror det borde gå. Jag hade tänkt göra så. Lycka till!
Skrivet av    Madde m Felicia 050610

Ja, just det

så kan man göra för att få en gipsavgjutning. Hur gör man enklast om man liksom bara vill ha ett avtryck på papper?
Skrivet av    Johi & Linnea

Du gör så här

Gipsavtryck: Gör trolldeg, såndär på salt, vetemjöl och vatten samt lite olja. tryck ner fot och hand i, fyll med gips. Gips kan du köpa i pappershandeln eller i leksaksaffären. Färgavtryck: måla färg på hand och fot, tryck mot pappret. Fast vilken färg vet jag inte men det borde finnas såndär giftfri som dagisarna har på flaksa att köpa på leksaksaffärerna. Ursäkta stavning mm jagsitter och ammar :-)
Skrivet av    Malin-L-J

Tack för svaret,

ska försöka att göra färgavtryck men jag tycker att det verkar svårt för hur sjutton ska man få henne att vara still och samtidigt inte knipa ihop händer och fötter? *funderar intensivt*
Skrivet av    Johi & Linnea

Passa på när hon sover kanske?

I varje fall handen, foten kan vara lättare när hon är vaken. ta till hjälp så att nån håller barnet och den andra trycker till.
Skrivet av    Malin-L-J

Färgavtryck

Gjorde vanligt färgavtryck med stämpelfärg både på Elviras fot och hand, blev kanonbra, trodde aldrig det.
Skrivet av    Carro

Dyrt-men fint...

blir det om man beställer en tavla från Lifestone. Vi köpte en med Sebastians hand + fot när han var 100 dagar gammal. Den är superfin, en av våra käraste ägodelar! (Självklart blir det en på Mathildas händer och fötter också.) På Bokia såg jag fotoramar som man kunde göra avtryck i på ena halvan och bränna i ugnen, det tänkte vi ev göra i julklapp till mormor+farmor.
Skrivet av    Anna m. Sebastian 0305 & Mathilda 0507

Artiklar från Familjeliv