Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad gör ni på dagarna?

Skrivet av Madde m Felicia 050610
Har ni några regelbundna aktiviteter som ni går till, typ öppna förskolan eller liknande?
Svar på tråden: Vad gör ni på dagarna?

Fikar *ler*

Här försöker vi hitta på något varje dag. Idag är vi dock hemma hela dagen och då hamnar jag här när Linnea sover *hmm* Annars åker vi runt eller får besök av kompisar med eller utan barn, farmor mm. Sedan har man ju dessa bvc-besök och ibland bara måste man ju shoppa! Jag har inte varit på öppna förskolan ännu, känns som om Linnea är för liten (5v) och risken känns för stor för att dra på sig infektioner mm. Jag väntar ett tag med det.
Skrivet av    Johi & Linnea

Jodå

vi har regelbunda aktiviteter: På tisdagar går vi på mamma-barnträning På torsdagar går vi på Öppna förskolan På söndagar går vi på babysim
Skrivet av    Cheyenne m Emil 03 & Isak 050619

jösses ja

vad gör jag på dagarna??? Store pojken går i 1:a klass och andre pojken går på dagis 3 ggr/vecka vilket gör att jag har en hel del tider att passa. Vi försöker ändå komma iväg till öppna förskolan lite då och då. För att verkligen få in lite rutiner, så går bustjejen och jag på sång/rytmik 1 gång/vecka. Mer hinner jag inte. Fråga mig inte vad jag gör om dagarna, men nog lyckas jag fylla dem alltid. kram
Skrivet av    IngelaJ

Inte speciella aktiviteter för

sommarbarnet nej. Men andra aktiviteter ja för de andra barnen :) Hanna får snällt hänga med till en början blir ju lite svårt annars
Skrivet av    X-tjejen med 3 små busungar

Så lite som möjligt!

När Viktoria är hemma är det full fart. Hon har nåt på gång heeela tiden och så försöker vi vara ute så mycket som möjligt. Så när hon är på dagis (tis-tors 9-14) gör jag så lite som möjligt. Det är så skönt att lägga sig och sova en stund när Louise sover.
Skrivet av    Annika med V-03 och L-05

Typ

ammar,ammar o ammar..slänger i mig lite mat,ammarammar
Skrivet av    RundTina

olika..

Hej! Det är olika beroende på om Ville är hos dagmamman eller inte. När han är hemma skall vi försöka gå till öppna förskolan på torsdagarna. När han inte är hemma skall jag försöka promenera lite med vagnen och hinna med vardagssysslorna hade jag tänkt!
Skrivet av    Cornelia med Ville & Esther

Jag....

hade en fin plan på hur mycket jag skulle hinna med att pyssla och mysa och sortera sånt som ska sorteras. Tyckte det var så långtråkigt att gå hemma förra gången, men den här gången säger tiden bara svisch. Lömnar Mika på dagis mellan 9-15, men sen har det varit folk på besök och vädret har varit för fint för att sitta inne och jag har fikat och tvättat o diskat och inte hunnit göra nånting av allt jag skulle. Förra gången hade jag ingen att fika med, men nu när folk ringer vill jag helst säga nej, stanna hemma och sy och koka saft och sylt och måla istället. Men som sagt, Zelda är bara 6 veckor, så får jag bara in en rutin här så ska det nog bli lite pysslat!
Skrivet av    *Sara m Mika02&Zelda050803*

Det är superduper trist här..

För det finns inget alls att göra. Inga baby cafén eller så alltså. Fast jag har ju fullt upp ändå med tre barn och hund.. Jag håller på från tidig morgon till sen kväll med allt som finns att göra hemma! Ibland känns det som man är totalt utarbetad fast man \"bara\" går hemma =0)
Skrivet av    Nettan m. Kevin-98, Smilla-03 &Melissa 8/7-05

Inte så mycket...

Stora tjejen är hos dagmamman onsdagar och fredagar oftast och då passar jag på att städa och fixa här hemma. Måndagar går vi oftats till öppna förskolan och leker, och veckans andra dagar så är vi bara ute i lekparken, går promenader och myser på hemmaplan. =)
Skrivet av    J m E03 & V05

Lite olika

MÅndagar o fredagar är Matilda hemma från dagis så då träffar vi ofta nån av hennes kompisar som fått syskon. Tisdagar är det ju Stockholmsträff för alla här i Farsta C så de senaste två veckorna har jag varit där. Sen pysslar jag lite hemma eller träffar nån kompis. Hinner inte så mycket för Matilda är bara på dagis 9-14 så det är en del tider att passa.
Skrivet av    Lena_m._M&F

Denna vecka

har vi varit på både öppna förskolan och babysim. Annars fikar vi och promenerar. Har en kompis med bebis som är lika gammal så det är strålande!
Skrivet av    Ninis med Elliot

Jooo

Theo går på dagis må, to, fr. Magnus går på Öppnis på onsdageftermiddagarna med båda pojkarna (och jag jobbar några timmar). Jag och Isak går på Babycafe på Öppnis på tisdagar, när Theo alltid är hos mormor och morfar. Babysim fredageftermiddagar och Hoppis och Skuttis med Theo lördagförmiddagar.
Skrivet av    Kattis m Theo -02 & Isak 050609

Vi går till....

....baby- och småbarnssång (i kyrkans regi) en gång i veckan. Då är både Oliver och Wilma (snart 4) med. När sången är över så blir det pyssel och då brukar Oliver äta.....:-) Annars så har vi inga stående aktiviteter mera än att vi följer Wilma till och från dagis måndag-onsdag samt fredag varje vecka. Försöker boka in lite fikaträffar med kompisar som fått barn ungefär samtidigt.
Skrivet av    Elaine mamma till 5 (Oliver 050719)

Jag och Lova

går till öppna förskolan på måndagar och på babysim på fredagar. De andra dagarna är vi mest hemma och tar det lugnt...börjar bli lite småtrist. Hade snart tänkt att gå till en annan ÖF, förhoppningvis finns det fler barn i Lovas ålder där.
Skrivet av    MissW

Dagis *s*

Ja, det är vår enda regelbundna sak vi alltid går till - för att hämta hem storasyster *s*... Annars så går dagen åt till att göra allt det där man gör med en/två bebisar och så försöker vi komma ut på en promenad varje dag. Vissa dagar fikar vi med någon kompis, andra dagar shoppar vi :-)...
Skrivet av    Jica

Kanske kan de trista

dagarna förgyllas med en fika snart? Vi får kolla om tex Stina och Ninis vill hänga på. Kanske finns det ännu fler mammor runt oss?
Skrivet av    Johi & Linnea

Ny här svarar så här:

Hej! Vi har inte några regelbundna aktiviteter än. Våran lilla är ju bara 3 v och jag undviker gärna ställen m andra barn i början. Men storebror behöver nog komma ut, så vi ska leta rätt på vad som finns för honom snart. Vet att det finns mamma-barn jympa för mig. Jag har ju ett \"vanligt liv\" att hålla igång eftersom man inte kan vara helt ledig från sin bondgård, så dagarna springer allt iväg...
Skrivet av    Azza

Ja!

det hade ju varit kul, vi får fösöka ordna det snart
Skrivet av    MissW

Artiklar från Familjeliv