Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Utvecklingssamtal

Skrivet av Qanna
Hur hanterar ni det med föräldrar som säger att de inte kan komma på utvecklingssamtal före klockan 7 på kvällen?
Svar på tråden: Utvecklingssamtal

Nödfall

Om det skulle vara så att föräldrarna efter en dialog med mig _absolut inte_ kan komma tidigare, så får det bli sent. Försöker ser till familjens situation i det fallet. Annars försöker jag lite fint förklara att jag inte arbetar kvällstid och erbjuda en tid t.ex. i anslutning till skoldagens början istället (många har mycket lättare att komma ifrån då än på eftermiddagen). Det har bara hänt vid något enstaka tillfälle att en förälder inte kunnat komma ifrån dagtid, tack och lov.
Skrivet av    Hanna

Jag tycker som så

att kan man ta ledigt från jobbet för att gå till tandläkaren osv så kan man ta ledigt för att gå på utvcklingssamtal. Jag brukar ge ut sådär 40 tider att välja på och än så länge har det inte hänt att någon inte kan komma någon tid. (Brukar be dem att kryssa för alla tider de har möjlighet att komma) Precis som Hanna här ovanför försöker jag även ha någon morgontid att erbjuda. Ska man hårddra det så är väl skolan skyldig att erbjuda utvecklingssamtal, sedan är det väl upp till föräldrarna att välja om de vill komma eller inte?
Skrivet av    Lina 1-7

Hur gör ni i förskolorna ?

Jag antar att ni som svarat och att du, Quanna arbetar i skolan. Är det så ? Jag har för mig att det är vanligast att dessa samtal i förskolorna mest brukar ligga på kvällstid så nu blev jag nyfiken på hur ni i förskolorna gör. Vi har i möjligaste mån börjat förlägga våra i anslutning till när vi börjar eller slutar på dagen och det är ganska nytt för oss.
Skrivet av    Irmelin fskl

Våra utvecklingssamtal

ligger under dagtid på mina barns dagis (jag jobbar inte själv på dagis). Det tycker jag är helt självklart. Tycker faktiskt precis som någon annan antydde att kan man ta ledigt för att åka till bilbesiktningen/tandläkaren osv under dagtid så kan man definitivt ta ledigt för att gå på sina barns utvecklingssamtal under dagtid. Det handlar om max 2 gånger per år/barn.
Skrivet av    Madelaine

tack för era

svar. Skönt att höra att min linje är ok =)
Skrivet av    Qanna

Jag jobbar i förskola

Vi gör lite olika. Ibland tar vi alla på en kväll (typ 17-20), ibland pussla´r vi ihop det på dagtid vid lämning eller hämtning.
Skrivet av    Cissi med Gustav

Artiklar från Familjeliv