Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ett par barn bits

Skrivet av Smeralda
på våran 1-3 års avdelning. Är det någon som har något lästips om detta ämne. Just nu är det mer eller mindre punktmarkering som gäller. Det bli ju ohållbart.
Svar på tråden: Ett par barn bits

Du kanske kan

Använda mitt tips som jag gav förskolläraren i hennes inlägg en bit ner. När jag arbetade på småbarnsavdelning och hade \"bit-barn\" så fick vi tipset att säga till barnet att inte bita och sen vända ryggen åt barnet som bet, för att överdrivet trösta barnet som blivit bitet för att på så sätt visa att negativt beteende = ingen uppmärksamhet och positivt beteende = mycket uppmärksamhet. Viktigt även här är att i nära anslutning till det incidenten hitta något positivt som \"bit-barnet\" gör och \"höja\" honom/henne inför kamraterna så att barnet ser att det lönar sig att vara snäll och inte bita. Tex. Titta, vad duktig Lisa är på att klä på sig skorna ! etc. Lycka till ! :-)
Skrivet av    Irmelin fskl

positivt

beteende = att gråta alltså? Blir det inte mycket överdrifter bland barnen då?
Skrivet av    Johanna

Jag förstår

inte vad du menar med beteende = att gråta ?? Om du vill kalla det överdrifter... Jag kallar det att vara tydlig. Det är små barn det handlar om. De tittar och tar in vårt kroppsspråk enormt mycket. Om vi visar med kroppen att det är fel att bitas, men kort därefter visar med kropp och språk att något annat positivt beteende är rätt så ser jag inget fel i det. För oss fungerade det i alla fall då vi provade det.
Skrivet av    Irmelin fskl

Tack för ditt svar

Vi försöker att bemöta barnen lite så. Vi lyfter undan barnet som bitit och ägnar oss åt det bitna barnet vid dessa tillfällen. Samtidigt som vi försöker hitta tillfällen att få mycket positiva möten med de barn som bits vid andra tillfällen. Det som hjälper bäst för hela gruppen är att dela dem i mindre grupper så mycket som möjligt och aktivera dem. Tyvärr räcker inte alltid resurserna till. Men idag har vår rektor lovat oss några extra procent i personalgruppen fram till jul så att vi ska kunna täcka upp förmiddagen lite bättre med personal. Vi har många nya barn i gruppen och det gör ju att hela gruppen blir lite otrygg. Idag ser jag dock lite ljusare på det och hoppas vi snart ska lösa problemen. Smeralda fskl
Skrivet av    Smeralda

Vad skönt

att ni får mer resurser ! Som du skriver så ordnar det sig säkert när gruppen blir mer trygg. Lycka till ! :-)
Skrivet av    Irmelin fskl

Artiklar från Familjeliv