Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hej hej

Skrivet av Sandra & Nova
jag har inte varit så flitig här men jag fick en dotter född i v 30 i fabruari -05 med hjärnblödning som följd och nu igår fick vi beskedet att hennes hjärna har tagit skada av blödningen och skadan var INTE liten sa neurologen.
Även om vi visste vad som kunde hända så var de ju inget possitivt svar som hon kom med.
Nu skulle jag vila veta om de är någon här som har något tips på vad man kan söka för fonder.
Svar på tråden: hej hej

Hej!

Tråkigt att få ett sånt besked. Tar för givet att ni tillhör en habilitering! Ta hjälp av kuratorn där som kan tipsa om olika fonder (finns många) skriva intyg att bifoga...då ökar chansen att få bidrag. Lycka till!
Skrivet av    vittosvart

Hej Sandra & Nova!

Jag har en tjej på 3 år som föddes med en stor hjärnblödning och som följd av den fick hon hydrocephalus och en CP-skada. Vi har sökt fonder vid två tillfällen när vi åkt till Move&Walk på intensivträning. Vi har då sökt fonder från svenska kyrkan vi tillhör, privata företag i vår kommun som haft fonder, vår kommun och andra som lions, majblomman mm. Man måste då berätta vad man ska använda pengarna till, ha intyg från läkare, kurator och sjukgymnast och ett intyg på kostnaden. Vad är det ni tänker söka för, är det träning eller för att ni ska kunna vara hemma längre eller något annat? Får jag undra vad er neurolog sa för något till er om er dotters skador och hur de så tidigt kan säga något om det? Vår dotter fick sin diagnos när hon var 5 månader men det är väldigt tidigt. Många kramar till er från Marika med Cordelia.
Skrivet av    Marika

Artiklar från Familjeliv