Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur gör jag med min Fuchsia?

Skrivet av Jenny
Hej,
vi har precis blivit med hus (KUL) och i rabatten finns det två jättefina fuchsior, hur gör jag med dom nu när det blivit så kallt? Dom är planterade men ska jag ta upp dom? Jag är, än så länge novis på trädgård så jag tar gärna emot tips
Svar på tråden: Hur gör jag med min Fuchsia?

Ja du ska ta in den.

Fuchian ska stå vinter tid 5-10 grader(Om man kan). Plantera om den i kruka & låt den vila vinter tid.Ingen krukväxt näring & lite vatten,låt den torka ut mellan varje vattning.
Skrivet av    Olivias mamma

I vilken zon

bor du? Det finns fuchsior som klarar att övervintras ute om man bor i zon 1-2(3). Här finns en variant, http://www.alltomtradgard.se/gardeninglists/rose.php?list=6&id=1042&order=alfa§ion=F Bor ni kallare än så så skulle jag inte fundera utan gräva upp dem. Det bästa vore ju om ni kunde fråga de tidigare ägarna men annars så kanske någon granne känner till om fuchsiorna brukar övervintra i rabatten. Om ni inte kan få reda på hur det förhåller sig så ta upp dem. Jag har själv i år planterat en fuchsia som skall klara att övervintra utomhus så det skall bli kul att se om den klarar sig i vinter. Den kommer väl dock frysa ner men med täckning så borde rotsystemet kunna klara sig bra. / Jennie
Skrivet av    Jennie, zon 2-3

Ehh

zon...help! Är total nybörjare på det här, men jag bor i Stockholm..Vilken zon är det? Jag har inte möjlighet att fråga den tidigare ägaren, tyvärr, det är en jättefin trädgård med massor av olika blommor o buskar. Vill ju förvalta den på bästa sätt :-)
Skrivet av    Jenny

Ok

ska ordna det :-) Dom (det är två) är jättefina och den ena var en ovanlig färg som jag inte sett tidigare så jag vill så gärna att dom ska klara sig. Ska bli så spännande med en egen trädgård, har haft balkong hitills, men det är mkt att tänka på, pju.
Skrivet av    Jenny

Hmmm

Stockholm är väl zon 3. Kan vara 2 också i vissa fall tror jag. Borde ju veta eftersom jag bor straxt söder om Stockholm! :-) Hur som har jag perenna fuchior i min rabatt och de klarar sig ute året om. Jättefina. Har du någon bild på de du har i rabatten? De jag har är rätt höga och buskiga, blir mellan 50 - 100 cm på en säsong och har ganska många små blommor.
Skrivet av    AnnaM

Stockholm är zon 2

Fast bara du kommer ut en bit i skärgården t ex, så är det 3.
Skrivet av    Mammuten

Artiklar från Familjeliv