Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hjärnskakning

Skrivet av mor till nea+ bf 20/11
kan man få feber vid en hjärnskakning?
Vilka är det främsta symtomen på en hjärnskakning?
Svar på tråden: hjärnskakning

kriterierna

för hjärnskakning är at tmanhar haft en kort medvetandeförlust - vilket ju kan vara svårt att veta om man inte varit med då det hände-. Hur högt var fallet? Och hur mår barnet nu? Trött, slö, illamående, kräkts?
Skrivet av    mandelblomman

Fallet var från

en stol ner i marmorgolv. Barnet skrek när hon ramlat. På em och kvällen var hon slö, orkade inte riktigt leka som vanligt. Somnade på ett par minuter. Kändes varm när hon la sig men ingen temp tog då. Kräktes två gånger unde rnatten. Hade hög feber under natten. Mådde bättre på morgonen men var fortfarnade inte riktigt sig själv. Har haft hand om många barn med hjärskakning i mitt arbete men har inte varit med om någon som slagit sig så hårt att de utvecklat hög feber p.ga. hjärnskakningen. Kan febern bero på det?
Skrivet av    mor till nea+ bf 20/11

alltså OM tempcentrat skulle vara påverkat

av fallet handlar det ju inte om en vanlig hjärnskakning, utan då är ju skadan av en annan art. OM det nu vore så skulle hon ju då logiskt vara mer påverkat. Det troliga är ju att hon har en infektion nu som kom av en slump i samband med fallet. Men är du orolig så kontakta sjukvårde så en läkare får titta på henne; pupiller o reflexer osv.
Skrivet av    mandelblomman

temperaturcentrat kan bli rubbat

Min minsta ramlade i golvet ståendes från en säng för några veckor sedan,men förlorade medvetandet dock. Desutom blev han också knallhet så det hettade om honom och han var alldeles klibbig,på sjukhuset förklarade de det med att vid en så kraftig smäll mot huvudet så kan temperaturcentrat rubbas av fallet. Hans medvetandebortfall förklarades som en \"elektrisk urladdning\" då allt liksom avstannade tills han piggnade till igen. Usch. Så mitt svar blir ja. Temperaturstegring kan ske vid kraftigt slag/fall mot huvudet.
Skrivet av    Mia m. Linneá-99,Tobias-01 & Pontus-04

När Pontus hade...

När Pontus (2,5 år) hade hjärnskakning så blev han oxå lite varm men, det han klagade mest på var att han var yr och ville inte gå. Jag har haft hjänskakning i vuxna år och jag var mycket, mycket snurrig...yr och hade dålig balans, mådde illa och var jättetrött jämt! Tog 1,5 vecka innan jag började återvända \"till världen\" :-) Hoppas ditt barn kryar på sig!
Skrivet av    Molla

Artiklar från Familjeliv