Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad läser ni nu...?

Skrivet av MariaPi
själv har jag precis börjat på "Molnfri bombnatt" av Vibeke Olsson,efter tips härifrån.
Svar på tråden: Vad läser ni nu...?

Skinny Dip...

... av Carl Hiassen. Drastiska thrillers med miljöengagemang i Florida-miljö:-)
Skrivet av    Helena

Sorgmantel

av Unni Lindell
Skrivet av    -Papaya-

Tre böcker

Kurslitteratur: Pappa Goriot av Balzac, ganska bra faktiskt, fast svår att komma in i. Nöjesläsning: Kungens rosor av Moa Martinsson, tredje delen i hennes trilogi om Mia. Som e-bok läser jag Saker jag inte förstår och folk jag inte gillar av Lena Sundström, bitvis ganska rolig bok om politik.
Skrivet av    Chand

Började nyss på

Jag saknar dig, jag saknar dig! av Peter Pohl. Det är också efter tips härifrån :-)
Skrivet av    Nessa

Janet Evanowich

To the nines. Jag har bara läst ett kapitel och jag tycker den boken verkar bâde bra och rolig!
Skrivet av    JFR

Håller på med...

Peter Robinsons Efter alla år av saknad fortfarande...blir inte så mycket läsande just nu för trött :( Och sedan blandar jag med Curlingföräldrar, En bok om stroke (minns inte vad den heter men typ \"när proppen gick\" eller något sådant) samt en bok om talstörningar hos barn...alla tre mycket intressanta :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Barry bf 28/9 (-13dagar)

Kämpar på m "Blanche och Marie" av PO Enquist *imt

.
Skrivet av    Rees

Philip Roth

The human stain, den har tagit mig flera veckor att ta mig igenom, vet inte varför, den är bra, men känns såååå seg...
Skrivet av    daisy

Jonathan Strange och Mr Norell

efter tips härifrån. Jag gillar den, men misstänker att det kommer att ta en stund att läsa klar, det är ju himla massa sidor;-)
Skrivet av    Anna L

Händelser vid vatten av Kerstin Ekman

En gammal favvo som jag läser om med stor njutning. Efter sommarens deckarfrosseri känns det underbart att återvända till Riktigt Bra Litteratur.
Skrivet av    Annika T

Två (egentligen tre) böcker

Började på Allt för min syster av Jodi Picault, men tja, jag vet inte... jag ska läsa ut den men jag vet inte riktigt vad jag tycker ännu. :-) Lite ungdomsboksvarning kanske? Sedan läser jag Familjegraven av Katarina Mazetti, verkar rätt rolig. Och i handväskan ligger pocketboken Kvinna i Grönt av Arnaldur Inridason, som jag aldrig kommer för för att läsa ut. Ska ta tag i det på tunnelbanan hem idag!
Skrivet av    Jenny

Den är jättebra!

En favorit som jag har läst om flera gånger.
Skrivet av    Jenny

tar en paus

i roman om ett brottsviten o läser leif gw perssons linda samt nick hornbys senaste
Skrivet av    po

Förnimmelse av död

av Louise Anderson, en författare som nu debuterat på bokförlaget Minotaur. Boken är riktigt, riktigt lovande.
Skrivet av    Pernilla

Lyssnar på

Änglar och Demoner av Dan Brown, ruskigt bra, liksom Da Vincikoden som jag hörde innan.
Skrivet av    cammis

Val mc dermids nya

jag sitter på jobbet så jag kan inte kolla vad den heter
Skrivet av    christina

lyssnade oxå....

på Da Vinci koden förut på Cd,nu har jag köpt Änglar o demoner o tänkte läsa den,men är lite sugen att lyssna på den istället,gillar verkligen uppläsaren
Skrivet av    xaramia

Den var seg tyckte jag!

Inte alls samma härliga flyt som -Livläkaren- (eller vad den hette. Ett intressant ämne, ja, men boken var inget vidare...
Skrivet av    Malwa

Egalias döttrar

av Gerd Branten-nå\'nting. Intressant historia. Den är lite svår innan man (eller kanske: innan dam...) har kommit in i språket, men se\'n flyter det.
Skrivet av    Malwa

hur funkar e-bok

skulle också vilja läsa lena sundströms bok!
Skrivet av    po

Ingenting, men

jag ska börja läsa Genom eld och vatten av Deidre Purcell ikväll.
Skrivet av    Mme Knorr

Alkemisten

Väldigt bra bok!
Skrivet av    Lindis

Vingklippt ängel

av Berny Pålsson. Självbiografi, mycket bra, kan rekommenderas.
Skrivet av    iza

Samma som du..

Fått order av skolan att läsa den och jag tycker att den är jättebra! Bästa \"beordade\" läsning någonsin *ler*
Skrivet av    Malou

håller fortfarande ...

..på med Vindens skugga.
Skrivet av    Guttisa

Sitter som på nålar...

och har ingen läsro alls. Jag väntar på att mitt bibliotek ska höra av sig och säga att Narrens öde med Robin Hobb har kommit, så att jag får veta vad som händer i slutet. Den är ju ute i affären, men de binder ju om böckerna så att de ska tåla lite mer. *suck*
Skrivet av    Jessie

Tre olika

Fortfarande maler jag på Predikanten... Klarar inte av att läsa färdigt... Kan inte lämna den halvläst heller... Nattens barn av Traci Lords - intressant historia, men torftigt språk. Började lyssna på Nattsystern av Unni Lindell. Den verkar lovande, men jag vet inte om jag fixar Gunnel Fred som uppläsare.
Skrivet av    Gummibollen

Den var skön!

Har precis läst ut den och känner en liten \"saknad\". (Om man nu kan uttrycka sig så???) Har hon skrivit fler böcker om samma personer?
Skrivet av    Gummibollen

Jag har läst 4 sidor i

Belsassars dotter utav Barbara Nadel. Deckare som utspelar sig i Istanbul.
Skrivet av    Cissi med Gustav

Gillar också!

Jag gillar Kerstin Ekmans böcker. Jag tror inte att hon skrivit fler böcker om personerna i Händelser.... Har du läst Rövarna i Skuleskogen av henne? Det är nog min favorit av hennes böcker.
Skrivet av    Neaten

Det där med språket

tycker jag är svårt när man läser första boken utav en författare. Oftast tar det bara några kapitel innan man är inne i det. Någon enstaka gång har jag lagt ifrån mig en bok just av den anledningen.
Skrivet av    Cissi med Gustav

ÄNTLIGEN

Jag läser nu äntligen den senaste boken av Elizabeth George \"När ingen ser\". Hade tänkt vänta tills den kom i pocket eller på rean, men jag kunde inte bärga mig!
Skrivet av    Neaten

Nej

den har jag inte läst. Tack för tipset!
Skrivet av    Gummibollen

Den är jättebra

Molnfri Bombnatt alltså. Själv har jag precis läst Döttrar till en dotter (kommer inte ihåg författaren och orkar inte gå och titta.) Den var okej. Jag ska börja på Babyfeber av Jane Green. Emeli
Skrivet av    emeli

Carolina Gynnig:)Ego girl

och Martina Haags samtidigt som jag läser Cyberungar och Brustna hjärtans cafe`..... Måste se till att läsa ut nån av dom blir jobbigt att hålla reda på alla.
Skrivet av    Anna Bok

jag har väldigt svag för henne

jag tycker hennes böcker är så lättsamma och roliga! Ingen djuplitteratur, men när man vill ha lite chick lit så ör det perfekt. :-D
Skrivet av    bani

"Blonde" av Joyes Carol Oates *imt*

...
Skrivet av    Britta&Olivia

Det är lätt

bara datorn funkar förstås....Du går in på www.elib.se och väljer där låna på biblioteket, därefter väljer du ditt bibliotek (klicka på kartan). Där kan du läsa hur det går till, du måste ha Adobe reader 6 eller 7 för att kunna ha böckerna i, det står hur man installerar programmet. När du har programmet installerat så kan du gratis låna hem böcker, klicka på låna vid den bok du är intresserad av, skriv in ditt lånekortsnummer och boken hämtas hem till ditt Adobeprogram. Sedan har du boken där i en månad och du behöver INTE ha internet på när du ska läsa. Efter en månad stängs boken av, men då är det bara att låna den en gång till om du inte är klar med den. Böckerna går inte att skriva ut, endast Sudokuböckerna kan skrivas ut. Det jag tycker är bra med e-böcker: de är lätta att låna hem, det finns ofta ganska nya böcker, man kan låna för att provläsa och om man gillar boken kan man låna den som vanlig bok eller köpa den. Man har alltså chans att testa om man gillar boken. Det finns många böcker i olika kategorier, även klassiker. Kul att testa någon ny genre. Det kostar ju inget.
Skrivet av    Chand

Jo och i det här fallet är det ännu mer...

...speciellt eftersom ord med \"manskaraktär\" har bytts ut mot \"kvinnovinklade\" versioner. T.ex. \"man borde\" blir \"dam borde\" eller kvinniska i stället för människa. Ett ord jag först inte kunde härleda var \"fruska\", men kom se\'n på att det är \"egaliska\" för härska... :-) En mycket intressant bok där det är kvinnorna som är dominanta (eftersom de föder barn) och männen som ska behaga och hoppas på \"faderskapsbeskydd\".
Skrivet av    Malwa

Massor

Håller på att avsluta Pompeji av Robert Harris, Lyssnar på Anne Franks dagbok på CD-bok i bilen och har påbörjat Verkan av Torbjörn Flygt, samt Patricia Cornwells Trace. Jo, jag gillar att läsa många böcker på en gång...
Skrivet av    LottaH

HP and the Half Blood Prince *imt*

Stagg
Skrivet av    Margut

Precis !

Tyckte jättemycket om \"livläkarens besök\" men denna bok... Men det ska mycket till för att jag inte ska pressa mig igenom en bok så det är tur att den inte är så tjock :-)
Skrivet av    Rees

Åh !

Då har du en fantastisk läsupplevelse framför dig - lyllos !!
Skrivet av    Rees

Tredje delen

i Fogelströms Stad-serie parallellt med Arne Dahls Mörkertal. Asbra båda två!
Skrivet av    Evie

Bortförda

- Soheir Kashhoggi. Den här boken har hittills inte fängslat mig särskilt nämnvärt, även om storyn förstås är tragisk. Handlar om Dinas tvillingar som blir bortförda till pappans hemland - Jordanien.
Skrivet av    Phenomena

Det gör jag också

gillar att läsa många böcker samtidigt alltså :-) Jag matchar med mitt humör för tillfället. Jag har alltid minst två, just nu en Fogelström och en Arne Dahl. Dessutom har jag en hög på nattduksbordet med böcker som är ständigt pågående och som jag läser några sidor i när jag känner för just dem, mest ungdomsböcker och just nu bl a Katitzi som jag inte läst sen jag var liten. Jag brukar ibland försöka koncentrera mig på en i taget, men det håller aldrig :-)
Skrivet av    Evie

Det är tyvärr inte samma

på Änglar och Demoner, gillar också Jan Waldekranz som uppläsare.
Skrivet av    cammis

rebecca

av daphne du maurier! :D
Skrivet av    Busluren

klassiker ju...

den var det länge sen man läste- en av mina första \"vuxenböcker\" så jag har mycket minnen av den, är den lika bra som jag minns? *ler*
Skrivet av    Neaten

Historien om Jesus

av Thomas Cahill på pendeltåget (det är så kul att läsa popvetenskapliga böcker som inte måste vara dödseriösa hela tiden. ) o så läser jag Harry Potter 6 hemma på kvällarna.
Skrivet av    emelie

Det var ungefär så jag kände också. :-)

\"Jag *ska* lyckas slutföra den\" - och till slut gick det, men jag var tvungen att \"blanda\" med en och annan bra bok under tiden...
Skrivet av    Malwa

ja

den är faktiskt himla bra. det är en stämning och rysmys genom hela boken!
Skrivet av    Busluren

Ficktjuven

av Sarah Waters. Har precis börjat men tror att den är bra.
Skrivet av    Christie

Läste precis ut...

Camilla Läckbergs Isprinsessan så nu ska ja lägga mig i soffan o börja på nästa, nämligen Predikanten av ovanstående författarinna. :) Tycker det är kul o läsa böcker där ja känner igen mig o eftersom Camillas böcker utspelar sig i Fjällbacka o ja kommer från Munkedal som bara ligger en bit därifrån så förstår ni kanske... :)
Skrivet av    jennie

Ska börja på Gone baby gone

av Dennis Lehane. Har precis avslutat Nattens grymma stjärnor av Kjell Eriksson som var hur seg som helst de första 300 sidorna. Har läst alla hans böcker men han är inte min favorit
Skrivet av    rosy_posy

Gillar henne...

Har läst \"Livstråden\" och en annan (har dock inte läst ficktjuven :)) och jag gillar henne skarpt, hittills verkar jag vara ensam om det dock...men du får tala om vad du tyckte sedan :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Barry bf 28/9 (-9dagar)

Artiklar från Familjeliv