Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Boktips till pojke på 8 år

Skrivet av Tjorven97
Vill så gärna få min pojke att bli intresserad av att läsa böcker. Han läser ganska bra, men har liksom inte riktigt hittat tjusningen med en bra berättelse.
Tror att det är för att han ofta väljer böcker som handlar om ishockey och fotboll. Innehållet blir kanske inte alltid så spännande, även om många av dem är bra.

Nån som har tips på spännande, lättlästa böcker?
Svar på tråden: Boktips till pojke på 8 år

Spiderwick-serien!

Lättlästa och välskrivna - till och med välöversatta:-) Spännande berättelse i fem-sex delar om tre syskon som flyttar in i ett hemsökt hus... alldeles lagom kusligt för en åttaåring!
Skrivet av    Helena

Tack,

ja, just nåt sånt är jag ute efter. Är just på väg ut och shoppa så jag ska kolla:)
Skrivet av    Tjorven97

Hej!

Min grabb är rätt duktig på att läsa, men helt ointresserad av att läsa själv. Så tills vidare tänker jag bara fortsätta läsa för honom så han åtminstone inte tappar intresset för böcker. Har inga tips på böcker till dig, men ska med intresse läsa dom svar du förhoppningsvis får från andra. Jag håller på att läsa första delen av Fem-böckerna för min son nu.
Skrivet av    Mme Knorr

Just nu läser vi

Nelly Rapp-böckerna av Martin Widmark, det finns fyra stycken: Monsterakademin, Frankensteinaren, Varulvarna och Trollkarlarna från Wittenberg. Samma författare har också skrivit böckerna om LasseMajas detektivbyrå. Mycket lättlästa böcker. Jag läser också Dalslandsdeckarna av Pia Hagmar, just nu del 3 Snöhögens hemlighet.Kanske inte så lättläst för en 8-åring men innehållsmässigt är boken lagom för åldern. Min pojke är också 8 år men läser inte själv så bra. Jag har alltid läst högt för honom och det tycker vi båda två är mysigt.
Skrivet av    Chand

Artiklar från Familjeliv