Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Just sett Kalle och chokladfabriken!

Skrivet av Emma - mer glitter!
Och OJ vad den var bra! Nu är Tim Burton i högform igen efter flera år med mediokra filmer. Den var helt fantastisk! Alla måste se!
Svar på tråden: Just sett Kalle och chokladfabriken!

JAG MED!!!!!!

MEN GUD vad rolig den var!!!! Min son och hans kompisar satt och GAPSKRATTADE och jag med! Jag är faktiskt helt säker på att Tim Burton är ett geni -Johnny Depp med! Så här roligt har jag inte haft på VÄLDIGT länge!!!!!
Skrivet av    Tova

Absolut!

Visst är de geniala båda två, och så även Danny Elfman som gör musiken. De är en oslagbar trio som man bara måste älska! Hysteriskt rolig!
Skrivet av    Emma - mer glitter!

vad då mediokra filmer?

du har ju dålig smak så det bara skriker om det. Big fish var ju en av de bästa filmerna på den här sidan decenniet. Men du förstod den kanske inte.
Skrivet av    Sanna (ditt "blöjtroll i etern"

Tack för den du!

Du har aldrig hört talas om det där med subjektivitet? Jag förstod Big Fish alldeles utmärkt tack. Gjorde du själv det undrar jag snarare?
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Vet du vad medioker betyder förresten? IMT

456
Skrivet av    Emma - mer glitter!

*S*

Jo då. Och jag tyckte (subjektivt) att Tim Burton fullständigt återupprättade sitt kanske lite skamfilade rykte med den filmen. Men du gillade den inte alls?
Skrivet av    Sanna

Ja

xxx
Skrivet av    Sanna

Nej, faktiskt inte

Jag tyckte den var alldeles för pro-Bush.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Har också sett den idag!

Ställde mig först tvekande till denna film. Fick en känsla av att den skulle vara lite naivt barnslig, men ack så fel jag hade. Skenet bedrog verkligen. Filmen är briljant. Inte rolig helt igenom, men mycket vältänkt och underbart gjord. Defenitivt för både vuxna och äldre barn. Missa den inte!
Skrivet av    Olivia

Hur gamla barn?

Sonen är 6 år, passar den?
Skrivet av    Annette

Alla resonerar ju olika...

men själv tycker jag nog att han är för liten. Min dotter som är 7 får inte se den. Själv hade jag nog rekommenderat att barnen är en minst 10-12 år
Skrivet av    Olivia

Det tycker jag var lite högt

Jag brukar själv vara restriktiv och hålla på åldersgränser osv. Men jag tror absolut att den här filmen kan uppskattas av barn som är yngre än 10. 7-8 skulle jag säga. Men det beror ju mycket på barnet också, hur moget det är och hur lättskrämt osv.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Håller med

och dessutom var den lite \"konfliktfri\" eller vad man ska kalla det, den gick på tomgång. Det var helt enkelt ingen vidare story, kändes inte som att han verkligen ville berätta något. Som alltid bra skådisar, men det räcker inte hela vägen.
Skrivet av    Evie

Det var Emma jag höll med *imt*

ddd
Skrivet av    Evie

Åhh lyllo

den vill jag också se! Älskar kombinationen Tim Burtom-Johnny Depp :-)
Skrivet av    Evie

Min dotter har just fyllt 7

Hon tyckte några ställen var lite läskiga, men vi hade läst boken och jag förberedde henne på vilka saker som var läskiga och det gick bra. Lite spännande får det ju vara, men ett mycket känsligt barn skulle jag inte ta med.
Skrivet av    -Tilia-

Ah, äntligen en till!

ingen verkar fatta vad jag menar när jag säger att den var pro-Bush. Folk ser ut som fågelholkar bara. Jag tyckte den var ganska mysig och söt på ytan, men alldeles för slätstruken och konfliktfri precis som du säger. Och så gillar jag INTE sensmoralen i den!
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Det är ju förstås skillnad...

på barn och barn. Fast det jag hade i åtanke när jag skrev att barnen gärna skulle vara äldre, var att kunna förstå sensmoralen i berättelsen. Men tänker vi på den övriga biten, så kan dom nog vara lite yngre än 10-12.
Skrivet av    Olivia

Å tack, för tipset!

Hehe.... :-)
Skrivet av    Christopher

Varsågod! *asg*

Fast den är nog inte tillräckligt bokstavlig för att du ska gilla den. Det handlar mycket om hur man tolkar den. Och efter våra tidigare diskussioner har jag fått känslan av att du gärna vill att allting ska vara sagt rent ut och gärna statistikbaserat?
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Det är skillnad på olika

Om man skall hävda argument i en diskussion ser jag gärna att man har bättre underlag för dem än svepande fördomar, ja. En film är något annat.
Skrivet av    Christopher

Jag pratade om film

Jag syftade på diskussionen vi hade om dokumentär vs icke-dokumentär. Där tyckte du väl att en dokumentär måste baseras på statistik och mätbara siffror, samt redovisa dem i filmen, annars är det ingen dokumentär? Själv tyckte jag ju att en dokumentär mycket väl kan handla om någon som har åsikter bara, utan att bli fiktion för det. Minns du?
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Jodå, minns mycket väl

Den filmen försökte presentera argument utan att kunna underbygga dem mer än med svepande fördomar! Jag syftade på spelfilm.
Skrivet av    Christopher

Men du har ju inte sett filmen!

Christopher, vi kan inte diskutera detta förrän du faktiskt sett filmen.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Det här har vi väl tröskat igenom redan?

Jodå, jag minns visst diskussionen.
Skrivet av    Christopher

Sonen fullkomligt avgudar

Laura Trenter och hennes barndeckare...om han fixar det - vad tror ni då om Depp...Mamma vill gärna se den...
Skrivet av    Annette

Se den utan honom först!

Vi gick utan barn, inte för att kolla om den var lämplig (våra barn är alldeles för små, den äldsta har inte ens fyllt fem än), utan för att vi ville se den helt enkelt. Du kan ju ladda ner den och se någon kväll själv, tycker du att den är ok så går ni på bio och ser den tillsammans. Så brukar vi göra med filmer vi är osäkra på om de passar barnen.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

hmm

jag såg den för ett tagsedan och jag måste erkänna att orginallet e MYCKET bättre. kan ju ha met att man såg den när man var liten..
Skrivet av    Chiquitan med My 050317

Artiklar från Familjeliv