Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Damernas Detektivbyrå läser jag

Skrivet av .Carina
och jag undrar hur ni andra som läst den säger Mma? Och vad står det för? Ska hålla en bokrecension på komvux i oktober så jag skulle vilja vet det.

Vad tycker ni om den? Jag trodde den skulle vara mer deckare, men är positivt överraskad.
Svar på tråden: Damernas Detektivbyrå läser jag

Jag vet inte

hur man säger Mma, men jag trodde det betydde mama eller madame. Jag har läst de två första böckerna och jag tycker om den skönlitterära stilen, jag läser böckerna mest för att få veta hur livet ska te sig för huvudpersonen, detektivmysterierna ser jag mer som en bisak.
Skrivet av    Chand

Mama uttalas det

och är vad man benämner alla giftasvuxna kvinnor (typs om fru var förr i Sverige om man inte säkert visste att personen var ogift). Det finns en utförligare tråd härinne på Boksnack om detta, kolla några sidor bak. Jag har läst alla böcker i serien och tycker att de är ganska charimiga. Vill man bli på gott humör är de utmärkta och det är kul att läsa något om Afrika som inte bara är död och elände.
Skrivet av    space

Tack både Chand och space för mama!

Det var vad jag trodde, men inte vågade gissa! :)
Skrivet av    .Carina

Uttalas mah med långt a

och betyder mamma/fru. Mma is pronounced \"mah\" (that is, with a long a), and rra is similarly pronounced \"rar\". The double m and the double r slightly strengthen the mo and r sound, but only slightly. (Från http://www.randomhouse.com/features/mccallsmith/ask2.html) Jag tycker böckerna är jättebra! Kul att få läsa om Afrika i ett småputtrigt medelklassperspektiv, det hör inte till vanligheterna.
Skrivet av    SambaSamba

jag är mycket förtjust i dem!

De är småputtriga och kanske idylliska, men samtidigt väjer de inte för att det finns smärta i livet. Det är en bra kombination av glädje och sorg i dem. Nu säger jag dem fast jag bara läst den första... *rodnar* Jag vill läsa på engelska men har bara fått tag i den första på biblioteket, så poppis är de. Till skillnad från min man så tar jag allvarligt på hans (sic! och understruket) ständiga klagan att vi har för mycket böcker, så jag undviker att köpa nya. Ang. Mma läste jag också att det ska sägas Mmaaaa typ. Fast de första tre sidorna läste jag Madame, för jag noterade inte att det var Mma och inte Mme. ;-)
Skrivet av    bani

Artiklar från Familjeliv