Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En geishas memoarer

Skrivet av Chand
av Artur Golden köpte jag igår på loppis för 5 kr. Jag har aldrig läst någonting om geishor förr (fast jag vet att det finns många böcker som heter något med geisha, förvirrande lika titlar...)

Så om det är någon som läst denna bok och kan säga något om den så blir jag glad, hoppas i alla fall att boken är värd de 5 kr som jag betalade...
Svar på tråden: En geishas memoarer

Vad är väl en femma...?

Har inte läst boken men en femma är ju ingenting, så du behöver knappast känna dig bortgjord även om den är kass!
Skrivet av    Mme Knorr

Definitvt

värd en femma! Läste den för några år sen och jag tyckte den var väldigt intressant. I vår bokcirkel läste vi En geishas liv för ett tag sen och den var mycket sämre (gick i princip ut på att författaren skröt över sig själv och sin förträfflighet hela boken igenom. Skittrist.).
Skrivet av    /Augusti

tyckte den var bra,

men det var ett tag sedan jag läste den. Intressant med en annan kultur och historien i sig var också bra.
Skrivet av    Oline

tycker

den var jättebra!!! trevlig läsning!
Skrivet av    Busluren

Låter bra det!

Det finns så många böcker på detta tema och jag vill gärna läsa en. Då är det kul att höra att den är bra. Bokcirkel skriver du - hur gör ni? Jag är också med i en och vi är fyra personer som turas om att välja en pocketbok som alla ska läsa och som vi diskuterar vid nästa träff. Vi träffas en gång i månaden. Jag tycker det är intressant ocjh kul att diskutera det man läst, då får man nya infallsvinklar på boken.
Skrivet av    Chand

Jag har märkt

att vi brukar ha ganska lika åsikter om böcker, visst har du skrivit att du gillar bla. Rismodern och Påven Johanna? Då litar jag på ditt omdöme om denna bok!
Skrivet av    Chand

Håller med /Augusti fullständigt!

\"En geishas memoarer\" tyckte jag var himla bra, medan \"En geishas liv\" var så urtrist och hurra-vad-jag-är-bra:ig att den läste jag inte ens ut! Och jag brukar lyckas ta mig igenom även böcker jag inte är så förtjust i...
Skrivet av    Malwa

jupp!

båda samma goda smak! ;)
Skrivet av    Busluren

Ser nedanför att du läser

en klassiker, Rebecka. Är det \"privat läsning\" eller genom studier? Oftast är det genom studier man får tillfälle att läsa gamla klassiker (som om man inte skulle kunna välja det annars...låter kanske konstigt när man tänker efter, men oftast väljer jag i alla fall nya böcker till min privata läsning...). Jag frågar eftersom jag går en litteraturkurs med 1800-tals litteratur som tema och vi ska läsa 6 st. böcker. Jag har hittills läst 3: Pappa Goriot av Balzac, Samhällets olycksbarn av Hugo och En herrgårdssägen av S. Lagerlöf. Alla var bra!!! Nu återstår: Greven av Monte Christo av Dumas, Ringaren i Notre Dame av Hugo och Ett Stockholmsmysterium av Ridderstad. Varje gång jag läser en äldre bok blir jag lika förvånad över hur bra den är! Jag tycker det är så roligt att äntligen få läsa böcker man hört talas om, men aldrig läst. Jag håller på med Moa Martinssons böcker Mor gifter sig, Kyrkbröllop och Kungens rosor och de är så bra! De är i och för sig skrivna på 1930-talet, men de skildrar ett samhälle vid 1900-talets början, så olikt vårt samhälle idag. Läs!!! (om du inte redan har gjort det.) Förresten, apropå att vi har \"lika\" smak, har du läst Middlesex? Rekommenderas också.
Skrivet av    Chand

Ganska precis

som ni gör! Vi är 6 stycken och väljer bok i tur och ordning. Vad gäller bokval finns två regler: - den ska finns i pocket - ingen får kritisera/ifrågasätta valet Man kollar först om någon eller några redan läst boken man vill välja. Om det är så så tar man andrahandsvalet istället. Vi träffas en gång i månaden hemma hos bokväljaren och börjar med att äta middag. Sen diskuterar vi boken och fikar (det är mycket socialt också!). Vi börjar med en runda där var och en kort får säga vad hon tyckte om boken. Den som har valt boken kan ibland ha frågor vi sen diskuterar utifrån, men oftast är det en gemensam diskussion där den som vill tar ordet och leder in oss på olika ämnen. Tycker att det är hemskt kul med bokcirkel av flera anledningar, t.ex. ibland \"tvingas\" man läsa en bok man annars nog aldrig hade läst, man upptäcker en massa saker när man diskuterar som man kanske inte upptäckt eller lagt märke till innan, man kan ha en helt annan åsikt om en bok efter att man diskuterat den än man hade när man \"bara\" hade läst den.
Skrivet av    /Augusti

Roligt att fler gör så!

Vi ifrågasätter inte heller bokvalet, det är det som är det bästa med bokcirkeln, att man måste läsa det någon annan valt och då får man nya läsupplevelser. Vi kollar inte upp om någon läst boken innan, det blir en överraskning när vi träffas och presenterar boken, skulle fler än en ha läst den får man ha ett andra alternativ att ta till (har aldrig hänt oss!). Vi träffas på stan och äter lunch i ca 2 timmar och diskuterar boken + mycket annat väsentligt i livet. Jag tycker det ger mycket.
Skrivet av    Chand

Absolut!

Fascinerande bok, andlöst spännande.
Skrivet av    Helena

Ja

den var bra.
Skrivet av    JFR

läser

rebecca ändå, jag brukar försöka blanda klassiker och nytt. har inte läst middlesex, men ska genast skriva upp den på min lista :D jag vill också gå litteratur kurs!!!!!
Skrivet av    Busluren

TACK för era svar!

Nu börjar jag förstå att det är en bra bok jag köpt till ett bra pris.....den ska jag ta itu med senare i höst. Har så mycket annat att läsa först.
Skrivet av    Chand

Ett till tips är Gobelängen

om du inte redan läst den, kom att tänka på den när jag såg att den snart kommer ut i pocket. Lyckliga alla som har den läsningen kvar, jag tyckte jättemycket om den.
Skrivet av    Chand

Artiklar från Familjeliv