Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Börjar läsa Sekten nu!

Skrivet av space
Så snart är jag redo att diskutera den. Jag lovade ju i en tidigare diskussion att tala om när jag läst den. Det var kö på biblioteket så jag har inte fått tag i den förrän idag. Börjar ikväll så får vi se hur lång tid det tar. Brukar läsa ganska snabbt men nuförtiden har jag två barn under 2 år så eventuellt kan det ta några dagar *s*
Svar på tråden: Börjar läsa Sekten nu!

åhå

det var nog med mig du diskuterade den, ska bli intressant att höra vad du tyckte.
Skrivet av    bigmouth med edith

Gick snabbare än jag trodde!!

Den var ju medryckande och lättläst så inatt läste jag ut den. Man känner ju igen PP:s speciella sätt att skriva men jag tycker att boken känns lite oseriiös. Det står på framsidan att det är en sann berättelse men sedan får man ingen mer information! Jag saknar helt klart ett inlägg från författaren där han förklarar vilka efterforskningar han gjort, hur mycket direktkontakt han haft med inblandade, varför han överhuvudtaget valde att skriva boken osv. Att namnen är ändrade förstår man ju (de är ju ändrade enligt samma princip som i Anette-böckerna så jag tvivlar inte på att det är hans egen idé, kanske helt utan förankring i verkligheten?) men man får inget veta om tidpunkt. Man kan inte själv kolla upp något av det han skriver om. Att det mycket väl kan vara 100% sant det tvivlar jag inte på! Människor är konstiga och dominanta galningar tenderar att kunna få efterföljare hur knäppa de än verkar för en utomstående. Jag är överraskad över att han inte är mer cynisk än han är. Tycker att han brukar skriva med mycket mer tragik än det här. Irja Ljusmark känns liksom bara som en galning som förmodligen tror på det hon själv säger istället för att framställas som någon som lurar andra medvetet. Det här är mina första reaktioner. Vad tyckte du om boken?
Skrivet av    space

tycker lite tvärtom :)

jag gillar verkligen att man inte får information om efterforskningar o dyl, samt just att han inte är cynisk. han tar inte helt ställning och ger inga svar. boken känns väldigt skönlitterär och trots att man vet att den är baserad på en sann historia så finns det ändå en magi, just för att man inte påminns om författaren bakom den. mina invändningar handlar mest om att boken kändes utdragen och att alla exempel på Irjas \"galenskap\" blev lite väl många. jag hade dock gärna sett att PP haft den information som du saknade på sin hemsida (om han ens har någon?), för att man om man velat skulle kunna få veta mer om hans källor etc.
Skrivet av    bigmouth med edith

Jo,

jag är positivt överraskad över den uteblivna cynismen. När jag hörde talas om boken föreställde jag mig liksom hans vanliga slakt av mellanmänskliga relationer och maktstrukturer. Tycker att det är bra att han lät bli det för en gångs skull. Att låta värderingen utebli tycker jag stärkte berättelsen.
Skrivet av    space

Artiklar från Familjeliv