Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ledsen kille på dagis

Skrivet av Fifi
Hej

Jag har skolat in mina killar samtidigt på en ny förskola (skrev tidgare om det här på forumet).

Min minsta kille är så ledsen på dagis och personalen är visserligen bra, men jag får inte så mycket hjälp med hur jag ska göra tycker jag. Hoppas att någon här har några bra förslag.

Hela förra veckan var killarna 3 timmar på dagis om dagen eftersom minsta killen är ledsen ofta och länge när han är där. Jag har ett mycket flexibelt arbete, så jag kan få ihop min jobbtid ändå på kvällarna så det är egentligen inte något problem. Det är meningen att de ska gå 4-5 timmar/dag om allt fungerar.

Men finns det inget annat jag kan göra för att detta ska gå bra än att korta ner deras dagar till ett minimum?

/kram
Svar på tråden: Ledsen kille på dagis

Nu vet inte jag ålder...

på din minska kille men detta har fungerat på vår 2,5 åring. Han har fått ha sin snuttefilt och napp i början när han leker för att ha lite trygghet, nu håller de på och vänjer bort den för det fungerar bättre. De har sett till att leka lite mer ostört med honom med sådant han gillar, ex bilar, trakor, cykla etc. Sedan har personalen gett mycket närhet. Vi gjorde oxå dagarna kortare, framför allt hämtade tidigt för sonen blev ledsen när andra barn blev hämtade tidigare men nu fungerar det bättre. Hoppas att det går bättre för dig. Vi har vetat om att det tar tid att vänja in honom för det var likadant förra året och nu ny inväjning pga nytt dagis för vi har flyttat. Så vi tog det lugnt och har låtit det ta sin tid.
Skrivet av    Mia KL m. S-03, bf 26/3

Artiklar från Familjeliv