Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips för en gbg-bo

Skrivet av Saja
Är det någon som har något tips för aktivitet för en 3 åring. Någon direkt öppna förskola vet jag inte om det finns här.
Vi bor i Göteborg, närmare bestämt majorna.
Någon som har tips?
Svar på tråden: Tips för en gbg-bo

friskis och svettis familjejumpa

Jag bor själv i stockholm och har tagit med mina barn på friskis och svettis familjejumpa och de hat tyckt att det varit jätteroligt. Det är som lek och dans på barnen villkor och vi föräldrar är med. friskis finns ju över hela landet men det är olika föreningar så det heter kanske någonting annat än familjejumpa i Götebor. Kyrkorna brukar ha öppen förskola om du är intreserad av det. Biblioteken kan ordna sagostunder m.m. Här i stockholm har kulturhuset lite målar och pysselverkstad mm för barn
Skrivet av    milla

Barndans på söndagarna

i Gräfsnäsgården i Slottsskogen. Det är ju nära er!
Skrivet av    också från Gbg

Låter kul!

Vilken tid är det? Och vad kostar det? Vet du fler roliga saker?
Skrivet av    Lisa

Frölunda

kulturhus har en del roligt för små barn som bio, teater mm. Har varit där med min treåring och det är mycket uppskattat! Har även varit på dockteater på Burantino teater. Kolla i GP så visar de barnevenemang som finns i veckan. Lycka till!
Skrivet av    Lisa

I Gräfsnäsgården

har folkdanssällskapet national knattedans för billig penning. Länk här: http://bergersjo.com/National/sv_main.jsp Annars kan man ju göra enstaka utflykter till Gunnebo där det finns djur att titta på och parker att ha picknick i, man kan gå på barnkonserter på konserthuset (det är en imorgon 1/10). Nu i vinter kan ni ju testa att åka skridskor - det brukar vara kul att prova på i den åldern - och ni har ju nära till Ruddalen som jag tycker är trevligaste stället (bortsett från naturis - men i Göteborg är ju inte det så lätt alltid). Så finns ju Valhallabadet, och de andra badhusen - men det kanske ni har provat redan. I Linne finns ju Studio Dalcroze (stavas det så?) också. De har rytmik för barn i alla åldrar, men jag vet inget om pris eller ev kö. De som gått där är nöjda i alla fall!
Skrivet av    också från Gbg

Tack för tipsen! :-) *imt*

¨-
Skrivet av    Lisa

Öppna förskolan

Det finns en öppna förskolan på Kabelgatan. I det gula trähuset. Öppet på måndagar och onsdagar tror jag. Sen kan man gå till havet och kasta mackor, nere vid Röda Sten kanske. Man kan fika efteråt på Konstcafét. Man kan gå till Maritima Museumet eller Universeum eller kanske Naturhistoriska. Man kan gå till lekplatsen på Gröna Gatan, där finns många barn. Eller titta på djuren i SLottskogen, mata fåglarna och gå till Plikta. Man kan möta glassbilen, åka båten till Eriksberg och handla en banan. Man kan gå på sagostund på biblioteket. Det på Chapmans Torg har säkert sagostund. Annars har Frölundas och Högsbos det. Och så kan man ju gå på någon teater.
Skrivet av    Xappoline & Kevin

Artiklar från Familjeliv