Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga till någon som sett The Skeleton Key

Skrivet av Tullsan
Inte någon bra film för övrigt men vi såg den i heglen och förstod aldrig slutet av filmen. Skulle gärna vilja veta, för nyfiken är man ju. Så om någon sett den, kan jag köra en spolier + fråga och kanske få svar...
Svar på tråden: Fråga till någon som sett The Skeleton Key

Vad var det du inte förstod? *IMT*

.
Skrivet av    Olivia

Inte mycket alls *S*

Allvarligt talat, jag förstår inte slutet. Då när hennes färgade väninna kommer till huset och säger \"du ringde efter mig\" eller något i den stilen. Då verkar hon först inte förstå eller komma ihåg. Men så finner hon sig. Från början ringde hon ju för att få hjälp. Sedan verkar hon plötsligt vara i maskopi med advokaten...? Ja, från den scenen där hon tar en cigarill och tändaren från tanten förstår jag inte riktigt vad som hände. Blev hon besatt då? *förvirrad* Ursäkta att jag är lite luddig i mina beskrivningar men jag kommer faktiskt inte ihåg riktigt... Förklara, snälla.
Skrivet av    Tullsan

Okej...*spoiler*

Visst ringde hon till sin väninna, men strax därefter blev hon besatt och gick in i den äldre damens kropp. Slutpoängen är ju att den äldre kvinnan och advokaten också var besatta från början av de färgade personerna som bott i huset tidigare. Vet inte, hur jag ska förklara det bättre. Hoppas att du förstod.
Skrivet av    Olivia

Tack!!

Du förklarar väldigt bra:-) Så hon blev besatt under den där ritualen med spegeln osv? Det var faktiskt en av våra teorier men vi fick ändå inte ihop det eftersom hon och advokaten fann varandra så snabbt på slutet, utan att tveka. Det var så pass att vi började undra om det var uppgjort mellan dem redan från början. Vi misstänkte faktiskt advokaten innan vi misstänkte den äldre damen, han var för ung och stilig för den där hålan *S*. Sedan ändrade vi oss när den äldre damen uppenbarligen verkade skum medan advokaten utan vidare passerade den där linjen (som man strör ut för att ingen ond ska kunna passera).
Skrivet av    Tullsan

Obs! *Spoiler i mitt tackinlägg ovan!*

kom på det när jag redan skickat. Sorry!!
Skrivet av    Tullsan

Bättre beskrivning *spoiler*

När hon springer upp på vinden och börjar rita rundningar runt sig, tror hon att det är för att skydda sig, istället är det en formel för att hålla henne kvar. Eftersom att Caroline nu tror på Hoodoo, så tar Mrs. Devereaux över Carolines kropp. I slutet visas det att Luke (advokaten) och caroline är Papa Justify och Mama Cecile.
Skrivet av    Olivia

Men hur visar det sig då? *spoiler*

Jag förstår ju nu, efter din beskrivning att det är så, men hur _visar_ det sig? Att de är Papa J och Mama C? Och en fråga till...Ben (hette han väl, den förlamade maken?), vad tror du om hans roll i det hela? Den äldre damen drabbades ju av samma typ av förlamning på slutet som han hade. Var han också besatt tidigare eller bara ett oskyldigt offer?
Skrivet av    Tullsan

Jo, *spoiler*

Då när hon tänder cigaretten och advokaten kommer in frågar han -Hur mår du Cecile? Bara bra, Justify svarar hon. Och så diskuterar dom att det var svårare med advokaten och att det blir svårare för varje gång, för att folk inte tror på hoodoo längre. Mannen ifråga tror jag också var besatt tidigare av Justify, innan han gick in i advokatens kropp
Skrivet av    Olivia

Så här var det väl?

Maken hade ju Justify i sig när makan var Cecile. Men så har de ju bägge blivit gamla och då måste ju Justify och Cecile hitta nya kroppar. Han hoppade över till advokaten först och då fick han sitt \"slaganfall\" och hon hoppar över precis på slutet och då blir ju vår unga sköterska lika sjuk som maken.
Skrivet av    Sanna

Korrekt!

Vi har tolkat det likadant....
Skrivet av    Olivia

Hur trött var jag inte

om jag missade att de kallade varandra för Cecile och Justify?? Det gick mig totalt förbi... Tack för all hjälp!!
Skrivet av    Tullsan

Du måste ha varit...

dö-trött ;) Skönt, att man kunde hjälpa till!
Skrivet av    Olivia

Artiklar från Familjeliv