Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En fråga till

Skrivet av förbannad på systemet
er alla män som har ett umgängesbarn.
Varför är det bara vi män som ska betala för barnens resor när det gäller resorna till och från pappan? det är ju helt sjukt i detta system som är gjort av kvinnor för att främja kvinnor. Det har inte ägnats en enda tanke på att fäderna kanske ävne dom har dålig ekonomi.
Svar på tråden: En fråga till

Åhhh

underbart att höra att man inte är ensam om detta. Ja man kan ju undra varför. Jag fick till svar av mitt ex att det kan jag f*n göra för att det var´jag som ville skiljas. Visst är hels systemet SJUKT!!!. Men vad gör man inte för att få träffa sina barn. Jag föreslåg att vi möts på halva vägen.. svaret jag fick var ett argt NEJ. Jag har fått åka 80 mil på en helg utan att få någon hjälp från henne och detta har pågått i snart 5 år. Nu får det f*nimej vara nog.
Skrivet av    Kramnallen

Que?

Jag har förstått att principen är att vid umgängesresor som är längre än 10 mil enkel resa så delar föräldrarna på kostnaden efter vilken ekonomi man har, alltså bättre ekonomi/större andel av kostnaden.
Skrivet av    sailorswede

Stämmer!

Dessutom är ju faktiskt bestämmelserna \"könsneytrala\" eftersom det är samma förhållande om det är en mamma som är umgängesförälder. Så även om majoriteten av UF är pappor så kan man väl knappast påstå att just dessa regler om umgängesresor är till för att \"främja kvinnorna\". Ska man haka upp sig på regelverk och lagar som de facto är diskriminerande mot pappor så är det vårdnadslagarna och bestämmelserna kring barnbidrag som gäller. Dessa är de enda lagar som fortfarande på 2000-talet går stick i stäv mot våra lagstiftande principer om \"likhet inför lagen\" och en könsneutral lagstiftning. Men bestämmelserna kring underhåll, umgängesresor mm är fullständigt könsneutrala. Så om andelen boföräldrar var 50% pappor så skulle det inte vara någon \"skillnad\" alls!
Skrivet av    Ziggy

Vi delar på det

En \"vanlig\" umgängeshelg hämtar jag dottern på fredagen och sedan hämtar min ex henne på söndagen. Vi har ca 11 mil mellan oss. Det är en av få saker som exet inte har bråkat särskilt mycket om. Men jag tycker att man borde få göra skatteavdrag för umgängesresor. Även om det kostar betydligt mer än 17:- per mil så hjälper det åtminstone till.
Skrivet av    Pappa KP

Däremot saknas det ju...

...en lagstiftning som faktiskt förutsätter att barn har två föräldrar! Det går igen i många regler och situationer. Bara en sådan enkel sak som att barn faktiskt kan ha två adresser om föräldrarna är skilda men ändå bägge två tar hand om barnen, t.ex. varannan vecka.
Skrivet av    Christopher

Jadu...

.....det där med \"dubbel folkbokföring\" skulle lösa mycket annat som nu ofta \"strular\" gentemot gällande regler och lagar vid 50/50 boende!
Skrivet av    Ziggy

Artiklar från Familjeliv