Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Madagaskar

Skrivet av Veronica & Edvin
Jag och sambon var och såg Madagaskar i helgen och den var ju jätterolig! Inte lika mycket "tecknat för vuxna" som Shrek kanske, där vissa skämt (i alla fall i originalversionen på engelska) är rätt grova.

Inte heller var den läskig så jag kan tänka mig att även rätt små barn gillar den!
Svar på tråden: Madagaskar

Jag gillade inte den

Tyckte den var dötrist. Sonen på nästan fem år skrattade inte heller mer än någon enstaka gång. Nä, då tycker jag det finns många barnfilmer som är bra mycket bättre! Lejonkungen, Shrek, Astrid Lindgrens filmer, Pingu och Wallace & Gromit gillar jag mer.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Min 3,5-åring

gillade den, (även om hon inte fattade alla \"vuxenreferenserna\") och sjunger \"I ike to move it, move it\" hela dagarna nu. Jag är intejätteförtjust i tecknade filmer, men tyckte att den var helt ok, uthärdlig, och rätt rolig, faktiskt.
Skrivet av    daisy

Min femåring

älskar Madagaskar!! Han har sett den flera gånger. Och sjunger oavbrutet på den där låten...
Skrivet av    Tullsan

Glömde ju en viktig sak!

Låten på slutet är väldigt kvinnoförnedrande, när de sjunger om att kvinnor ska hålla kroppen i trim och använda mycket smink, för då gillar killarna dem. Jag fick svår ångest och var tvungen att babbla oavbrutet för att hindra min son från att snappa upp den vidriga texten.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Det tänkte jag inte alls på

Jag har ju inga barn än så jag reflekterade nog inte så mycket över texter etc. Men hade jag lyssnat ordentligt hade jag nog reagerat jag också. Lejonkungen är i en egen klass, den är min stora favorit av tecknade Disney-filmer. Shrek är också kul! Den här får väl betyg 3/5 kanske men en anledning att jag gillade den så mycket är för att rösterna är så extremt bra matchade. Chris Rock ÄR ju verkligen den där zebran =)
Skrivet av    Veronica & Edvin

Jag var ju tvungen att se den svenska versionen

Så rösterna var väl inte fantastiska precis... Och antagligen blir inte låttexten lika uppenbar på engelska, där är man ju van att höra diverse bootyshakingtexter. Översatt till svenska däremot blev det alltför uppenbart att den inte var lämplig för små barnaöron.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Artiklar från Familjeliv