Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

matvägran....

Skrivet av annski
vad ska man göra?
har en son som snart är 2,5 år. Han har alltid ätit som en häst och vi har aldrig haft några bekymmer. Men NU.
Det kan gå en vecka utan att han får i sig annat än några flatbrödsmackor (samma näringsinnehåll som frigolit ungefär)hemma.

På dagis säger de att han äter jättemycket oftast. På eftermiddagarna trycker de i ungarna en massa kräm, vilket jag eg. inte tycker om men eftersom han har långa dagar 3 dagar i veckan så måste han ju få mellis.

Nu har han varit hemma rätt så mkt från dagis, och ska vara hemma eftersom det är semester och snart väntar vi vårt andra barn. Min stora fråga är hur han ska få i sig nånting då? Han gillar inte välling - och har väl aldrig gjort egentligen.

Är så trött på att slänga maten på hans tallrik. Han kan ta en tugga t.ex morot ochsen titta på oss och så spottar han ut alltihop. Jag tror att han åt ordentligt senast i söndags, då var vi hos mormor och då åt han köttbullar. Bara. Inget annat, förutom kakor efter maten.

Min man är inne på den hårda linjen att han inte ska få nån mat för då kommer han att äta när han är hungrig, men jag VET att han är så hungrig så han gråter men ändå vägrar han att äta.

Så mkt har jag förstått som att detta handlar mer om maktkamp än om hunger, men det är ju såååå frustrerande när man inte vet vad man kan göra.

När vi är hos mormor el. hos andra bjuds det ju ofta på kakor och godsaker - och det äter han. Eller om vi är ute och äter på t.ex McDonalds, eller vid en korvmoj. Har vi vant honom vi sån mat nu eller?

tacksam för råd och synpunkter!
Svar på tråden: matvägran....

Min åsikt

HÅller med din man, gör ingen stor grej av det! Vill han inte äta, ta bort maten och så får han gå o vänta tills det är mat nästa gång. Vill han inte heller äta då så blir det inget. Självklart ska han få dricka vatten mellan. Om han får kakor är det klart han tänker, nä jag äter inget, jag får ändå kakor! Han kommer inte svälta sig själv, när han inser att det inte blir nåt annat snask så kommer han äta.
Skrivet av    Moa med Ella

Artiklar från Familjeliv