Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Middlesex

Skrivet av Loppa 13
av Jeffrey Eugenides har jag precis läst. Finns det någon mer här inne? Vad tyckte ni?

Vill gärna rekommendera den, lite för pladdrig emellanåt, men mycket faschinerande om en mutation på en kromosom och vad det kan leda till.

En liten fråga, kan någon förklara broderns underliga namn, "Kapitel Elva"? Är det något grundläggande jag har missat? Känner nästan det på mig..
Svar på tråden: Middlesex

Tyckte också den var bra,

liknar inget annat som jag har läst. Har också funderat på vad namnet kommer ifrån, så hoppas det finns någon annan som vet. Har inget minne av att det förklarades i boken.... Har du förresten läst Virgin Suicides (eller hur det nu stavas)?
Skrivet av    Angelica

Jag tror inte att

det förklaras alls faktiskt. Inte vad jag kommer ihåg.
Skrivet av    daisy

Jag läser den nu...

... men det går sakta då det är en massa annat som kräver uppmärksamhet - som all kurslitteratur. Men de 100 sidor jag läst gillar jag.
Skrivet av    kanjangen

Tror inte namnet

betyder något särskilt. Jag tänkte nog mer på namnet som att det var det namnet författaren använt på engelska, fast jag vet ju inte eftersom jag läst boken på svenska. Jag tror inte man brukar översätta namn, Kapitel Elva betyder väl inget på engelska? Jag tycker också boken är bra!! Jag har rekommenderat den flera gånger här på snacket när någon söker en bra bok. Den är ju lite annorlunda.
Skrivet av    Chand

Nej,

men jag kommer nog att läsa den också när jag kommer över den. Namnfrågan verkar dock bli olöst. Kapitel Elva? Grekiskt, bibliskt, eller homeriskt? Ingen aning.
Skrivet av    Loppa 13

Artiklar från Familjeliv