Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ägglossningsfråga

Skrivet av anne
Hej, jag har mens ca var tredje vecka. och den håller på i 3-4 dagar. När är ägglossningen, alltså om man vill bli gravid???
Svar på tråden: Ägglossningsfråga

Man brukar ha

ägglossning ungefär 14 dagar innan nästa mens första dag. Det kan skilja på några dagar. Du kan kolla själv genom att lägga märke till dina flytningar, ju rikligare och \"vattnigare\" de är desto närmare ägglossning är du. När flytningen blir lik rå äggvita, ganska klar och seeeeg, så har du ÄL.
Skrivet av    Siv m. D&S

Då har du kort..

cykel och har med stor sannolikhet ägglossning kanske redan efter en vecka. Min cykel är på ca 30 dgr och jag har ägglossning på min tolfte dag. Köp stickor på apoteket! Säkrast att bli gravid är att ha sex ngn dag innan och ngn dag efter ägglossningen.
Skrivet av    Nettan

innan- för flicka va?

vill ha en flicka...nämligen
Skrivet av    anne

det är väl inte helt säker metod

men jag har också hört att flickspermierna lever längre och kan befruktas så att säga i \"efterhand\". Jag vill också gärna ha en flicka....
Skrivet av    lotta

Öhh....

sånt bryr jag mig ärligt talat inte om.
Skrivet av    Nettan

Eftersom din cykel ar sa kort

kan det vara sa att antingen agglossar du tidigt i cykeln eller sa ar din lutealfas (tiden mellan agglossning och mens) lite val kort. Lutealfasen ar for de allra flesta kvinnor 12-16 dagar lang men for vissa ar den kortare. En lutealfas mindre an 10 dagar kan gora det svart att bli gravid eftersom agget inte hinner fasta innan kroppen stoter ut livmoderslemhinnan. Testa med agglossningstest for att se nar din agglossning sker! Skulle lutealfasen vara kort kan du kontakta gyn! Eller t ex prova bidrottningsgele som sags forstarka agglossningen och forlanga lutealfasen! Lycka till!
Skrivet av    Hermelinen, v7

Skulle använda ägglosningtest

Jag har också korta cykler, ca 21 dagar. Jag har en kort lutealfas, dvs tiden mellan ÄL och mens är kort. För mig 9 dagar. Det KAN innebära svårigheter att bli gravid, men jag har inte haft några problem. Eftersom du inte själv vet och dessutom har en kort cykel rtycker jag att du ska testa ägglossningstest. Finns på apoteket men man kan beställa dem från olika siter och få dem billigare på så sätt. P.
Skrivet av    P.

Artiklar från Familjeliv