Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hjälp önskas...

Skrivet av Tina
Hej!

Vet ej vart jag ska vända mig för att få råd och tips om mina Gerbiler.
Läste i en liten informationsbok att Gerbiler var ett lämpligt första husdjur för barn eftersom de tack vare sin nyfikna läggning inte bits så mycket som andra gnagare. Var inne på att skaffa hamster men valde Gerbiler tack vara detta.

Nu är problemet att de bits...ordentligt ibland.
Min tjej är 6år och visserligen mycket duktig med dem men ibland så blir lekarna lite tokiga och då förstår jag att hon blir lite nafsad, då de blir rädda. De har väl lärt sig att de snabbt får komma ner i sin bur igen då. Jag är oftast med henne men försöker låta henne ta mer och mer eget ansvar för dem. Mig biter de inte så mycket, det känns mest som att de avsmakar vad jag är gjord av för material. De gör likadant när de får en ny grej i sin bur.

Det är 3 honor, systrar från samma kull.Vi har haft dem ca 4mån. De är ungefär 5-6mån gamla. Häromkvällen var det ett himla liv i buren men eftersom vi redan lagt oss och de brukar leva rövare just den tiden så brydde vi oss inte. Dagen efter då jag tog upp dem hade de fula bitmärken över skuldrorna, något märke på hakan och en av dem hade även blivit biten på halsen. Vad ska jag gör med dem? Brukar de bete sig så här eller ska jag placera dem i olika burar? Kan jag flytta ihop dem senare igen?
Jag vill ju inte att min tjej ska bli rädd för dem och låta bli att ta hand om dem.

Tacksam för hjälp eller info om vart jag kan vända mig.

MVH
Svar