Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

schampo panik

Skrivet av Anna C
hej...svårt att hitta ett lämpligt snack till min fråga och hoppas på överseende. Min son har panik för att få vatten/schampo i ögonen, varje dusch är superjobbig. Bada funkar sisådär.....hur gör ni? Duscha honom måste jag ju göra.....
Svar på tråden: schampo panik

Man fortsätter duscha

Nästan inget av barnschampona svider i ögonen, men själva sötvattnet blir ju strävt i ögonen. Duscha tillsammans med honom, visa hur man gör, visa att du inte tycker det är jobbigt. Uppmuntra, peppa, lek - men sluta för allt i världen inte att tvätta håret på honom. Då har du ju liksom medgett att det är farligt *l* Vår minsta tös avskyr att tvätta håret, men det är hyfsat kul ändå när hon får leka med schamposkummet i storasysters hår...
Skrivet av    Illan

Kan det vara duschen?

Mina ungar har också haft duschpanik men det har funkat bättre att hälla ur kanna - jag tror bruset och mängden vatten, den \"okontrollerade\" känslan skrämde honom. Sen behöver du ju knappast schamponera håret varje gång heller och inte använda så mycket schampo.
Skrivet av    Betula

Lär honom att hålla

händerna för ögonen och luta huvudet bakåt. Sedan duschar du försiktigt så att vattnet inte rinner över ansiktet. Så gör jag på min dotter som inte gillar att vattnet strilar i ansiket på henne. Funkar jättebra!
Skrivet av    Mia med Amanda 03

Handduk..

över ögonen då? Min son badar alltid. Han gillar inte heller att tvätta håret men han vet att ju längre bak han lutar huvudet, desto mindre vatten får han i ögonen. Vi har även en liten handduk som hänger på badkaret som han har tillgång till OM han behöver. Varför inte låta pojken bada istället och skippa dusch öht?Då kan han ju leka en liten stund innan det är dax att tvätta håret och sen kan ha leka en stund efter hårtvätten. Tror att om man bryter en rutin helt och hållet och inför ngn ny (i ditt fall från dusch till bad) så kan det lösa problemet.
Skrivet av    Tweedy

Låt honom göra det själv!

Låt honom hålla i duschslangen och kanske hjälpa till att tvåla in håret och sen skölja (med din hjälp förståss) Det fungerar kanon här hemma!
Skrivet av    Lialia

Min dotter vill ligga ned i...

badkaret medan jag försiktigt duschar. Då tycker hon att det känns bra. Det fungerar rätt bra med att hon tittar upp i taket också fast då är hon mer rädd att hon skall få i ögonen. Vi har även nyttjat oss av en handduk som hon får hålla för ansiktet. Vi har nog testat alla mögjliga tekniker. Allt från ovannämnda till att hon får duscha själv och till att jag duschar på trots skrik. Jag tycker att de lugna sättet passar bäst. Jag lyssnar på vad hon säger hela tiden. Så fort hon får panik säger hon sluta och då gör jag det. Sedan får vi börja om och så fortsätter vi så.Till slut är schampoot ute ur håret. För att underlätta så har vi spraybalsam som man inte behöver skölja ur så slipper vi upprepa prosiduren.
Skrivet av    MalinBV

få honom att titta upp i taket

dvs böja huvudet bakåt! När min styvdotter var liten hittade jag på att hon skulle titta efter glassar i taket *fniss* Hon gick på det varenda gång och det gick jättebra. Du kanske kan hänga upp något/klistra upp någon skojig bild för honom att titta på?
Skrivet av    Fampan

Tusen tacka alla...

det var många bra förslag... hälnsingar Anna
Skrivet av    Anna C

Lush säljer shampoo i

kakform, vilket mina barn tycker är jättekul.Dessutom rinner det inte i ögonen lika lätt.....http://www.lush.se/Lush%20sweden/Indexfiler/Schampo05.htm
Skrivet av    Gela

Artiklar från Familjeliv