Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bebisarnas kläder

Skrivet av Ninis med Elliot
hej på er!
tänkte kolla med er hur ni gör med nya kläder till era bebisar. Tvättar ni fortfarande allt nytt eller använder ni det med en gång? Jag håller på att tvätta allt men undrar om det verkligen behövs?
Svar på tråden: Bebisarnas kläder

Jag har slutat

med det faktiskt, tvättar bara nya kläder om vi ändå ska tvätta en maskin där det plagget passar. Eller om det känns \"hårt\" Läste någonstans att man måste tvätta ett nytt plagg 50 gånger innan alla kemikalier försvinner....och det kan man ju inte göra
Skrivet av    MissW

Jag tvättar

allt nytt pga kemikalierna men sen så luktar ju kläderna så illa när dom är nya också och känns fräschare när de är nytvättade, jag gör även det till mig själv så det känns inte som nått problem .
Skrivet av    JessS & Tuva 050623 & I -00

Jag tvättar

Det behövs egentligen även till oss vuxna för att ta bort kemikalier på kläderna men är ju särskilt viktigt när det handlar om små känsliga barn.
Skrivet av    Cheyenne m Emil 03 & Isak 050619

Jag tvättar

även 5-årongens kläder innan han får använda dem. Fast jag hade nog inte gjort det om jag inte hade haft eksembarn.
Skrivet av    CillaE

Jag funderar...

... som bäst på om jag verkligen ska behöva tvätta de nya fleecetröjorna som jag köpte idag... De ska ju inte vara närmast kroppen... Men, fram tills nu har jag tvättat rubbet innan de har fått ha det på sig.
Skrivet av    Jica

Jag gör det

sällan nu faktiskt. Man borde ju egentligen men de åker ju ändå i tvätten på en gång nästan.
Skrivet av    Lena_m._M&F

Tvättar allt

innan han får använda det- men det gör jag nästan alltid med 3,5-åringens nya kläder också. Jag själv reagerar ofta på nya kläders kemikalier, och eftersom de har tunnare hud vill jag iinte utsätta dem för det. Även om inte allt går bort med en tvätt, så är det iallafall väsentligt bättre än ingen alls.
Skrivet av    Sanna m S & B

Tvättar!

Min svägerska jobbar på Lindex barnavdelning och hon säger att de förutsätter att kläderna tvättas innan något barn får på sig dem. Det är en massa kemikalier i kläderna. Visst att de kan sitta kvar även efter en tvätt, men det som lossnar första tvätten slipper i alla fall lossna på mina barn. Tvättar ofta även kläder till mig själv (och alltid handdukar och lakan). Man kan ju känna i plaggen att de känns annorlunda.
Skrivet av    Lilla P

Jag tvättar allt

Jo, det känns bäst att göra det, med tanke på alla kemikalier.
Skrivet av    Madde m Felicia 050610

Tvättar inte och har...

aldrig gjort det med nya kläder till något av barnen. Har inte behövts för oss.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Jag tvättar

allt nytt. Känns mkt fräschare att bli av med ev kemikalier plus att man inte vet hur länge de hängt i affären och hur många som pillat på dem.
Skrivet av    Johi & Linnea

Artiklar från Familjeliv