Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vidöppet läge?

Skrivet av Lena m Ella & bf 30/9
Tydligen har Knodden lagt sig till rätta med ryggen mot min rygg... BM kände bara armar och ben när hon klämde och kände. Så, jag fick lite tips om ställningar som skulle försöka få knodden att lägga sig "rätt".
Nu är jag faktiskt lite orolig, är det mycket svårare att föda i vidöppet läge än framstupa? Någon som har erfarenhet? Hoppas ju självklart att Knodden ska hinna vrida sig rätt, det är ju ett tag kvar och tidigare har h*n bytt position ganska ofta - men nu har h*n legat i samma position i en vecka minst...

Kan man göra "vridningsförsök"?
Svar på tråden: Vidöppet läge?

dom övningar du fick..

kan jag tänka mig är \"katt\"övning sjuta rygg stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka... Jag skulle absolut göra dom det funkar, det är tyngdlagen som gäller ryggraden är den tyngredelen för bebisen så den kommer att trilla fram med ryggen om du gör övningarna. Börja på en gång och så ofta du kan under dagarna. lycka till!
Skrivet av    L

Övningarna är "vridaförsöket"

som du vill ha :P När värkarna sen väl sätter igång är knästående ett bra sätt att föda vidöppet i. Min trollunge låg i vidöppet när värkarna startade men föddes \"normalt\" och troligen är det pga barnmorskans tjat om knästående, knästående, knästående *det ekar foprtfarande i mitt huvud*
Skrivet av    Sterna m Robin -020814 o R -05

För mig

fungerade knästående urdåligt! Jag kunde inte alls krysta på något bra sätt när jag stod på knä utan det var först när jag låg i vanligt \"tråkigt\" ryggläge som jag hade en möjlighet att få ut ungen. :-( I mitt fall kan det kanske ha berott på att jag var så trött att jag knappt orkade stå så. Tyvärr såg de inte att min tjej låg i vidöppet förrän när hon kom ut så jag fick inga bra \"vidöppet-tips\" och det är nog det enda som jag är \"besviken\" på. Det var väldigt motigt och tog tid, men det gick! Och är man förberedd så är det säkert enklare. :-)
Skrivet av    Anonym

Kan berätta

att min 5.a låg vidöppet hela graviditeten. Han låg så på sista BM kollen oxå. Några timmar senare föddes han..Åt rätt håll:-)
Skrivet av    ::Hannanon m 5::

Åh!

Vad skönt att höra fler än jag som bara kunde krysta effektivt liggande på rygg, trodde jag var ensam på jorden om det :). Fast då, när jag låg på rygg, gick det alldeles utmärkt att krysta och jag gjorde instinktivt helt rätt och fick mycket beröm av bm och uska :)
Skrivet av    Alven

Tack detsamma

Det känns lite jobbigt att \"erkänna\" det eftersom jag innan (och även till viss del nu) en en förespråkare av upprätta ställningar. Men det är väl så att det viktigaste är att känna efter och göra det som känns rätt, ryggläge är väl annars mest förknippat med tvång och motståndet till det handlar kanske till viss del om det kan jag tro! :-)
Skrivet av    Anonym

Min låg oxå vidöppet...

Ingen som nämnde det, men vid ett ultraljud strax innan födseln låg han helt klart med ansiktet mot min mage. Han föddes dock på \'rätt\' håll efter en snabb och helt okomplicerad förlossning. Jag stod upp under hela senare delen av värkarbetet och födde knästående, vet inte om det kan ha gjort skillnad. Lycka till :)
Skrivet av    Anna m. V.

Tack för era svar!!

Min MVC BM sa idag att hon tyckte det kändes som om ryggen låg på höger sida - alltså att Knodden vänte sig lite... Mysko kanske att jag själv inte har bättre koll men jag har lite vaddering och vet ju inte direkt hur det ska kännas. Kan liksom bara gissa :-P Iaf så får jag väl fortsätta att \"inta rätt positon\" och hoppas på att Knodden ligger \"rätt\" när det väl är dags. Jag har lagt golv idag så då blev det mycket krypande på alla fyra vilket tydligen var en bra variant :-) Tack allihop!
Skrivet av    Lena m Ella & bf 30/9

Artiklar från Familjeliv