Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min 2åring vill bara

Skrivet av milla mg
att jag ska göra allt för honom, han vill inte att pappa ska hjälpa till med nåt. Vad kan jag göra? det går bra när jag inte är hemma och pappan är själv med honom.
Svar på tråden: Min 2åring vill bara

Det går i perioder det där

Uppmuntra honom att lära sig att göra saker själv. Du ska se om ett halvår så står du där och känner dig övergiven för då får bara Pappa göra allt det där :)
Skrivet av    Illan

så har vi det med

det går jättebra när de är själva, visst frågar hon efter mig ofta och hoppar upp när det ringer eller när hunden skäller och säger Mamma! men när jag är hemma är det jag som måste göra vällilng, bada, leka, välja kläder, natta ALLT. det är inte konstigt alls eftersom jag gör det nästan alltid. min sambo jobbar nätter och är aldirg hemma på kvällarna, om han är det så jobbar han jättetidigt och lägger sig jättetidigt. hur har ni det? är du mest hemma och gör allt eller? jag tror sånt där går i perioder också- som allting annat!
Skrivet av    anne

Det är likadant här.....

fast bara ibland. Oftast spelar det ingen roll vem som gör vad men det kan komma tillfällen ibland som det bara ska vara jag( mamma) som ska hjälpa sonen. Igår kväll så hjälpte pappa till att torka efter badet och borsta tänderna, dom läste saga också. Men sen var det endast jag som skulle natta honom. Han blev hysterisk när pappa försökte. Och så är det vissa kvällar bara. Så sånt där tycker jag går i perioder, för inte så längesedan var det bara pappa som gällde.
Skrivet av    M

Jag skulle förklara att han

inte har rätten att välja _alla_ gånger. Utan ibland får han nöja sej med pappa eller vara utan. Om det går så även uppmuntra att han gör det själv.
Skrivet av    jag

Tack för alla svar

jag ser redan en skillnad, särskild nu när jag inte mår så bra...är han tvungen att låta pappa göra mycket för honom.
Skrivet av    milla mg

Artiklar från Familjeliv