Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Privat alt kommunalt..

Skrivet av Tina&My
...Dagis? Kan det skilja åt dessa alternativ? Jag tänker på vissa rättigheter våra DS barn då de börjar på dagis. Kostnaden? Rätt till resurs?
Har skickat frågan till Hab så dom lovade återkomma med svar om detta är någon skillnad. Men huvudsaken är ju ändå att få plats där man känner sig väl bemött och att personalen ser till My´s bästa som med alla andra barn.....
Svar på tråden: Privat alt kommunalt..

Rättigheter

De har samma rätt som alla andra barn, dvs få den hjälp de behöver. VAD de behöver för hjälp och stöd är det dock dagis som bestämmer.. Har man max 15 h/v är det inga problem att få dem gratis, det är då enligt LSS, men har man fler timmar så säger tex vår kommun att det är inte för _barnets_ behov man har omsorgen och får därmed betala för allt, vilket är fel om man går efter LSS, där det står man har rätt till si och så många h/mån gratis, det står inget om att man inte får ha fler timamr som man då betalar för (iaf var det så sist jag läste lagen)
Skrivet av    anne.h med fyra perfekta barn.

Privat dagis?

Hej, Jag har en flicka på 3,5 med DS som går på privat dagis. Hon började när hon var drygt ett år och det har fungerat perfekt!!. När vi skulle hitta dagisplats stod vi först i kö till det kommunala, men det var problem med platser även om hon hade förtur. Ett nytt privat dagis hade precis startat sin verksamhet och var intresserade av att ta emot vår flicka. Det skall inte vara någon skillnad på kommunalt eller privat, men i regel brukar de privata dagisen vara tveksamma till att ta emot barn med speciella behov eftersom de har svårare att plocka in en resursperson på endast 15 h och då säger de i regel nej istället. I alla fall är det så här nere hos oss. Men vi hade tur. \"Vårt\" dagis har löst det så att Dagny har två platser och därmed får extra tid. Jag och föreståndaren, som inte har någon specialutbildning på barn med speciella behov, förskolekonsulenten och logopeden från HAB arbetar tillsammans och det har fungerat jättebra. Från HAB var man väldigt tveksamma i början, men jag är ganska övertygad om att de har ändrat åsikt. Stå på dej och gör det som du tycker känns bäst för My.
Skrivet av    calibra

Artiklar från Familjeliv