Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vabba

Skrivet av Anonym
Min dotter är sjuk i veckan så jag är hemma och vabbar med henne och är alltså avanmäld på arbetsförmedlingen. När hon blir frisk igen och jag skriver in mig är det då några papper som måste skickas till a-kassan för att ersättningen ska komma igång igen, intyg att jag fått ersättning från fk eller nåt ditåt? Någon som vet?
Svar på tråden: Vabba

va?

Varför är du avanmäld från af för att du vabbar? Räcker det inte med att kryssa för i kassakortet och sedan hämtar a-kassan informationen själva från fk? Eller är det nya regler?
Skrivet av    saniainen

så är det ju...

precis som du skriver skp.
Skrivet av    Kajsa

Har aldrig avanmält mig....

på Af då jag vabbat. Du fyller ju i på kassakorten och sen samkör ju A-kassan och Fk sina register. Verkar ju helknasigt att hålla på att av/på anmäla hela tiden! Har din Af sagt att du ska göra så?
Skrivet av    Fröjdis m. 2

precis! *imt*

a
Skrivet av    saniainen

Ja det har dom

På informationsträffen vi var på så sa dom att när vi är sjuka eller vabbar så ska vi avanmäla oss hos af så att dom kan meddela a-kassan och sedan när jag/barnet är frisk igen så ska man tillabka till af och anmäla det personligen. Måste säga att jag börjar förstå varför dom flesta skiter i att anmäla när dom är sjuka/har sjukt barn, det blir ju bara massa krångel!
Skrivet av    Anonym

Det var jag tvungen att göra en period också...

...fram till barnen blev sjuka, friska 4 dagar, sjuka igen, friska 5 dagar, sjuka igen etc etc etc. Då ledsnade min arbetsförmedlare och tyckte att jag verkade redig nog att kunna sköta det där på egen hand. ;) Dock fick man från akassan efter ett tag en lapp där det stod att man skulle kontakta dem och berätta varför man varit avanmäld, men det räckte med ett telefonsamtal. I övrigt var det bara att fylla i FK och a-kasselappar som vanligt.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Jag tycker att personalen...

på Af verkar ha alldeles för mycket att göra. Man får ju aldrig tag på dem! Fast det är klart - håller de på och på/av anmäler folk hela tiden så förstår jag att de har fullt upp! Fattar ärligt talat inte hur de tänker?! Mina arbetsförmedlare har aldrig sagt att jag skulle göra så och ingen har heller reagerat då jag vabbat. Var dock föräldraledig i ett år och då avanmäldes jag.
Skrivet av    Fröjdis m. 2

Inte jag heller

varken sjuksrivning, vab eller kortvarigt arbete
Skrivet av    signe

Artiklar från Familjeliv