Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bra "alternativ" psykiater?

Skrivet av silverpil
Är det någon som kan tipsa mig om en bra psykiater, som är öppen för en del "alternativt tänkande" - alltså motsatsen till en rigid psykoanalytiker?
Det måste vara en psykiater, eftersom de ersätts av landstinget. Jag har tyvärr inte råd med en alternativ terapeut.
PS Ställer samma fråga på Alternativ medicin.
Svar på tråden: Bra "alternativ" psykiater?

Vilken stad?

Rätt avgörande. Sthlm?
Skrivet av    ?

Stockholm

Det glömde jag...!
Skrivet av    silverpil

PS hela Stockholms län är bra!

Skrivet av    silverpil

Vet inte men

Kanske St.Lukas kunde vara nåt?
Skrivet av    Förgätmigej med ny infobild!

jag tänkte någon...

... som någon förälder här har träffat själv...
Skrivet av    silverpil

Kroppspsykoterapeut

Du kanske skulle vända dig till en kroppspsykoterapeut, dvs en person som jobbar både med psyket och kroppen. Här tror jag du hittar många med s.k. alternativa influenser, eftersom kropp och psyke inom den alternativa medicinen oftast anses som \"samma sak\". Jag är väldigt säker på att det finns många kroppspsykoterapeuter som är knutna till landstinget. Jag chansade på adressen http://www.kroppspsykoterapi.se/ och fick napp på några terapeuter. Jag vet ingenting om dem, men du kan säkert ringa, förklara hur det ligger till och se hur de kan hjälpa dig. Annars kan jag tipsa att ta kontakt med Vidarkliniken. Det har jag gjort i ett annat ärende där jag behövde hjälp med kontakter och då fick jag flera namn som jag kunde spinna vidare på.
Skrivet av    Lina

Tack för tipset!

Jag antar att kroppsterapeuter inte ersätts av landstinget, och jag har taskig ekonomi just nu och förmodligen ett bra tag framöver. Men jag ska ringa till Vidarkliniken och höra om de känner till någon. Tack!
Skrivet av    silverpil

Som sagt

fråga efter en _kroppspsykoterapeut_, inte efter en kroppsterapeut. De jobbar lite olika och jag är ganska säker på att det finns flera kroppspsykoterapeuter som ersätts av landstinget.
Skrivet av    Lina

Aha! Tack!

Det ska jag kolla direkt!
Skrivet av    silverpil

Tyvärr!

Jag ringde till landstinget och de hade aldrig hört talas om kroppspsykoterapeuter. Jag kunde inte få ersättning sade de... :(
Skrivet av    silverpil

Det är mycket

som landstinget inte har hört talas om. Pröva andra vägen istället! Varenda kroppspsykoterapeut har hört talas om landstinget. Ring dem och förklara hur det ligger till. Jag är säker på att de kan hjälpa dig hitta psykoterapeuter som är godkända av landstinget, men ändå - i sitt tillvägagångsätt - är öppen för den alternativa approach du efterfrågar.
Skrivet av    Lina

Onödigt jobb

Kroppspsykoterapeuter är INTE kopplade till sjukvården. De enda som är alternativare och som kan vara anslutna är Feldenkraisare men även där är det bara vissa och de flesta har över 1 års väntetid. Annars är det psykiatrer och psykologer och psykoterapeuter som gäller.
Skrivet av    Högkostnadskortet

Artiklar från Familjeliv