Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dagis och AF-möte

Skrivet av Trollis
Hej!

Har blivit kallad till ett möte på AF som tyvärr är på en tid då jag INTE har mitt barn på dagis, och jag kan inte få någon barnvakt tills dess.

Har vi med "15-timmarsbarn" någon laglig rätt att ha våra barn på dagis under sådana här möten om de hamnar på icke ordinarie dagistid? Någon som vet?
Svar på tråden: Dagis och AF-möte

Ja

Eftersom du/vi ska stå till arbetsmarknadens förfogande så har man rätt att utöka tiden när det har något med arbete eller AF att göra..Du ska inte ens behöva dra av någon timme på någon annan dag för detta. Det ska mig veterligen inte vara olika i olika kommuner eftersom AF kan stänga ersättningen om man inte kommer på sådana möter.
Skrivet av    mia

Ring dagis...

...och berätta att du måste gå på möte på AF vid det tillfället. Om du har ditt barn på ett vettigt dagis så kommer de inte säga ett pip om det hela utan bara säga att det är klart att du ska lämna ditt barn då. AF-möten och jobbintervjuer och sånt måste man ju få gå på.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Hos oss är det så

att barnen får vara på dagis under tiden man är på mötet, men då får man betala 75;- per barn extra. Så jag tror man har rätt till det. Fråga! En del dagis kanske kan göra om dagistiderna så att de fortfarande är innanför 15 timmarsgränsen (fast inte vårt dagis då)
Skrivet av    Sölvi

Betala extra

Har ni olika nivåer för avgifterna. Vi betalar för heltid inom maxtaxan fast vi bara får ha mindre tid när vi är arbetslösa???
Skrivet av    mia

Har aldrig

hört talas om något liknande, att man betalar extra. Man betalar redan för dagiset som om man hade barnet där på heltid. Man betalar inte för bara 3 timmar utan för 8 tim, fast man bara får ha barnet i 3 timmar.
Skrivet av    D

Just det

De ändrade här i våras, så nu får man ju betala fulltid ja, det är klart, då kräver de nog inte mera. Detta var förra våren, och då hade vi forfarande en 15- timmars avgift. Fast...när jag tänker efter så hade jag nog betalat det extra en gång eller två istället för att betala fullt och inte få ha barnen där mer än 15 timmar.....
Skrivet av    Sölvi

Här...

är det så att man får byta tid den dagen (tex från fm till em), så att det fortfarande är 15 h/v.
Skrivet av    Jessika

Artiklar från Familjeliv